27 september 2018

Nice to meat: veel belangstelling voor voedselinnovaties uit Limburg

De laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van voedselinnovatie vanuit Brightlands/Limburg; daarover ging het op de bijeenkomst Nice to meat, woensdag 26 september in Den Haag. Onder andere het kweekvlees, dat momenteel wordt ontwikkeld door MosaMeat op de Brightlands Maastricht Health Campus, werd nader toegelicht.

De bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Universiteit Maastricht en Brightlands. Kamerleden, journalisten en andere geïnteresseerden kregen naast de toelichting op kweekvlees ook informatie over andere voedselinnovaties binnen Brightlands. Directeur Saskia Goetgeluk van de Brightlands Campus Greenport Venlo presenteerde enkele bedrijven op en rond de Brightlands campus in Venlo: Scelta Mushrooms, TastyBugs, Kipster en Livar.

De “hamvraag” van Nice to meat was: wanneer kunnen we tegen een schappelijke prijs een hamburger of biefstukje kweekvlees in de supermarkt kopen? Peter Verstrate van MosaMeat voorspelde dat dat nog een paar jaar zal duren, maar dát kweekvlees straks op het wekelijkse boodschappenlijstje staat, daaraan twijfelt niemand meer.

Aansluitend aan Nice to meat was er een ronde-tafelgesprek in de Tweede Kamer over de kansen van kweekvlees. Binnenkort volgt een videoverslag van deze bijeenkomst. Meer over voedselinnovatie binnenkort tijdens de Dutch Agri Food Week, vanaf 5 oktober op de campus in Venlo.

Bezoek de Brightlands website.