Nice to meat: veel belangstelling voor voedselinnovaties uit Limburg
De laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van voedselinnovatie vanuit Brightlands/Limburg; daarover ging het op de bijeenkomst Nice to meat, woensdag 26 september in Den Haag. Onder andere het kweekvlees, dat momenteel wordt ontwikkeld door MosaMeat op de Brightlands Maastricht Health Campus, werd nader toegelicht.
De bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Universiteit Maastricht en Brightlands. Kamerleden, journalisten en andere geïnteresseerden kregen naast de toelichting op kweekvlees ook informatie over andere voedselinnovaties binnen Brightlands. Directeur Saskia Goetgeluk van de Brightlands Campus Greenport Venlo presenteerde enkele bedrijven op en rond de Brightlands campus in Venlo: Scelta Mushrooms, TastyBugs, Kipster en Livar.
De “hamvraag” van Nice to meat was: wanneer kunnen we tegen een schappelijke prijs een hamburger of biefstukje kweekvlees in de supermarkt kopen? Peter Verstrate van MosaMeat voorspelde dat dat nog een paar jaar zal duren, maar dát kweekvlees straks op het wekelijkse boodschappenlijstje staat, daaraan twijfelt niemand meer.
Aansluitend aan Nice to meat was er een ronde-tafelgesprek in de Tweede Kamer over de kansen van kweekvlees. Binnenkort volgt een videoverslag van deze bijeenkomst. Meer over voedselinnovatie binnenkort tijdens de Dutch Agri Food Week, vanaf 5 oktober op de campus in Venlo.
Bezoek de Brightlands website.
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.