Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017: Fiscaal Recht en European Law School op de eerste plaats
De resultaten van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) die in januari 2017 werd gehouden zijn voor onze faculteit weer zeer goed. Net zoals voorgaande jaren, vroegen wij aan onze studenten om hun stem te laten horen door deel te nemen aan dit onderzoek. Wij zijn ontzettend blij dat velen van hen ook dit keer weer gehoor hebben gegeven aan onze oproep.
De resultaten mogen er zijn; de studentenoordelen plaatsen onze bachelors Fiscaal Recht en European Law School op de eerste plaats. Als we de, inhoudelijk immers heel andere, opleidingen Notarieel Recht buiten beschouwing laten (in voorgaande jaren altijd een aparte categorie) zien we dat onze bachelor Rechtsgeleerdheid op een mooie derde plaats in haar eigen categorie (Recht) staat. Deze mooie scores bieden goede perspectieven voor de resultaten in de Elsevier Beste Studies en de Keuzegids Hoger Onderwijs die later dit jaar gepubliceerd worden. De volledige NSE-resultaten vind je op de website kiesjestudie.nl.
Lees ook
-
Rechtbanken gebruiken steeds vaker digitale tools in strafzaken. Via een videoverbinding kunnen verdachten hun proces 'bijwonen'. Dit wakkerde de nieuwsgierigheid van Christina Peristeridou aan: hoe kan effectieve participatie worden bereikt in een virtuele setting?
-
Met het invoeren van een nieuw kiesstelsel wil de Nederlandse regering de regionale verbinding tussen kiezers en gekozenen versterken. Dat is terug te vinden in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Maar wat weten we over dit plan? Volgens docent-promovenda Nora Vissers verrassend weinig. In een recente publicatie in het Nederlands Juristenblad neemt zij de ideeën kritisch onder de loep en wijst ze op fundamentele risico’s en knelpunten. Bovendien zijn naar aanleiding van Vissers’ publicatie Kamervragen ingediend. Zijn de plannen haalbaar, of niet?
-
Op 10 december ontving Francesco Mauri de Maastricht Consulates Prize on EU Law 2024 voor de beste masterscriptie over EU-recht aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht. Deze prestigieuze prijs, ter waarde van €1.000, bekroont academische uitmuntendheid en innovatie op het gebied van EU-recht.