Lizzy Boots genomineerd voor Young Outstanding Researcher Award

De Young Outstanding Researcher Award is een talentprijs voor jonge onderzoekers die uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties combineren met grote maatschappelijke relevantie op het gebied van dementie in Nederland. Naast de prijs ontvangt de winnaar 100.000 euro om het dementieonderzoek voort te zetten. De prijs wordt uitgereikt door Alzheimer Nederland.

Dr. Lizzy Boots is psycholoog en werkt sinds 2012 als onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Limburg (onderdeel van Universiteit Maastricht/MUMC+). Haar onderzoek richt zich op het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers van mensen met dementie.

Partner in Balans biedt ondersteuning tijdens de pandemie en daarna
De corona pandemie maakte ondersteuning op afstand noodzakelijk, maar ook daarna blijft het zoeken naar oplossingen voor de steeds groter wordende groep mensen met dementie en hun naasten. Om ondersteuning te kunnen blijven bieden, onderzoekt Lizzy geschikte methoden, zoals de online cursus Partner in Balans. Door de cursus ervaren mantelzorgers meer zelfvertrouwen en controle, wat een positief effect heeft op hun kwaliteit van leven. 

Bekijk de video van Alzheimer Nederland waarin dr. Lizzy Boots meer uitleg geeft over haar project.

Lees ook

  • 27 september 2023, Brussel | "De groene transitie in mobiliteit gaat goed, maar het kan nog veel beter. Tot 2040 en 2050 zal de infrastructuur die we moeten bouwen, onmogelijk op individueel niveau te realiseren zijn." Met deze conclusie onderstreepte Turi Fiorito, directeur van de European...

  • De Universiteit Maastricht breidt haar opleidingsaanbod uit met de nieuwe bacheloropleiding Brain Science. Studenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deze opleiding, die in september 2024 van start gaat.

  • Bij onderzoeksinstituut CARIM werkt een groep onderzoekers – onder leiding van Joost Lumens - aan ‘het digitale tweelinghart’: een computermodel waarmee het menselijk hart wordt nagebootst. Dit onderzoek geeft aanleiding tot heel wat optimisme. Door de mogelijkheden die het digitale tweelinghart in...