HKH Prinses Margriet op bezoek bij UM

Op vrijdag 13 november bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet een werkbezoek aan de Universiteit Maastricht. Als erevoorzitter nam de prinses deel aan de achtste bijeenkomst van de Advisory Board Global Health.

De Advisory Board Global Health is een internationaal samengestelde adviesraad voor de Global Health masterprogramma’s van de Universiteit Maastricht en McMaster University (Canada). De board bestaat uit experts afkomstig uit het bedrijfsleven, van NGO’s en professionals uit het werkveld. Vanwege haar speciale relatie met Canada (ze is geboren in Ottawa) en haar betrokkenheid bij de gezondheidszorg is Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter van de Advisory Board. De Advisory Board vergadert beurtelings in Nederland en Canada.

In de vergadering werd onder meer gesproken over de presentatie over het masterprogramma Global Health als best practice tijdens het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Canada. Studenten en alumni van de Master Global Health hielden presentaties over hun ervaringen en Rector Magnificus Luc Soete sprak over ‘innovation in global partnerships’.

Dr. Anja Krumeich, opleidingsdirecteur van de Master Global Health: “HKH Princess Margriet
toonde zich zeer geïnteresseerd in de organisatie en de toekomst van het programma, met inbegrip van de preventie van gezondheidsproblemen en oog voor culturele achtergronden bij de implementatie."

Lees ook

  • De Grote Gracht is rijkelijk voorzien van historische gebouwen met bijzondere verhalen. Ook deze keer bevindt onze ‘verborgen parel’ zich in deze Maastrichtse straat, op huisnummer 76: de (fietsen)kelder.

  • Since Hungary took over the rotating presidency of the EU Council on July 1st, its Prime Minister Viktor Orbán has embarked on a widely criticized peace mission for Ukraine, including meetings with leaders of Russia and China. This has led to much speculation about what the next six months of the...

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.