FASoS onderzoeker Mariëlle Wijermars publiceert boek over vrijheid van meningsuiting in Rusland

Mariëlle Wijermars heeft een boek ‘Freedom of Expression in Russia’s New Mediasphere‘ (Routledge) gepubliceerd in samenwerking met Katja Lehtisaari (universiteit van Helsinki).

Aan de hand van een breed scala aan disciplines onderzoekt het boek de huidige staat van vrijheid van meningsuiting, vrijheid van uitdrukking en mediavrijheid in Rusland, met focus op online media.
Het boek omvat twaalf hoofdstukken en beschrijft hoe de voorwaarden voor vrijheid van meningsuiting worden beïnvloed door de dynamische ontwikkeling van Russische media, inclusief de uitbreiding van digitale technologieën. Hetonderzoekt de interactie en overdracht van praktijken, formaten, stilistiek en esthetiek tussen onafhankelijke en staatsmedia en bespreekt in hoeverre traditionele media co-opt strategieën ontwikkelt door en geassocieerd met onafhankelijke media om hun gebrek aan vrije meningsuiting te maskeren. Over het algemeen biedt het boek een diepgaand en rijk inzicht in de veranderende structuren en praktijken van nationale en transnationale Russische media en hoe deze de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Rusland vandaag bepalen.

Het boek wordt feestelijk gelanceerd in Helsinki op 16 december.

Lees ook

  • Karlien Strijbosch deed promotieonderzoek naar Senegalese migranten die onvrijwillig terugkeerden na een verblijf in Europa. Ze liep aan tegen muren van zwijgzaamheid, wantrouwen en schaamte. Een gesprek met Karlien Strijbosch en haar promotor Valentina Mazzucato over een onderzoek dat noodzakelijke...

  • Samen met jou stellen wij een uniek programma op maat samen, waarbij we rekening houden met ieders wensen en behoeften.

  • Na jaren van turbulentie, heeft het leven van alumna Lea Vink een vlucht genomen in Wenen. Ze kan er nieuwe stappen zetten in haar loopbaan op het kruispunt van luchtvaart en organisatiepsychologie. Ook op persoonlijk gebied lacht het geluk haar toe sinds haar transitie van man naar vrouw.

Meer nieuws