FASoS onderzoeker Mariëlle Wijermars publiceert boek over vrijheid van meningsuiting in Rusland
Mariëlle Wijermars heeft een boek ‘Freedom of Expression in Russia’s New Mediasphere‘ (Routledge) gepubliceerd in samenwerking met Katja Lehtisaari (universiteit van Helsinki).
Aan de hand van een breed scala aan disciplines onderzoekt het boek de huidige staat van vrijheid van meningsuiting, vrijheid van uitdrukking en mediavrijheid in Rusland, met focus op online media.
Het boek omvat twaalf hoofdstukken en beschrijft hoe de voorwaarden voor vrijheid van meningsuiting worden beïnvloed door de dynamische ontwikkeling van Russische media, inclusief de uitbreiding van digitale technologieën. Hetonderzoekt de interactie en overdracht van praktijken, formaten, stilistiek en esthetiek tussen onafhankelijke en staatsmedia en bespreekt in hoeverre traditionele media co-opt strategieën ontwikkelt door en geassocieerd met onafhankelijke media om hun gebrek aan vrije meningsuiting te maskeren. Over het algemeen biedt het boek een diepgaand en rijk inzicht in de veranderende structuren en praktijken van nationale en transnationale Russische media en hoe deze de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Rusland vandaag bepalen.
Het boek wordt feestelijk gelanceerd in Helsinki op 16 december.
Lees ook
-
Als peuter al was promovendus Pieter du Plessis niet weg te slaan uit de keuken en hij dreigde op latere leeftijd zelfs masterchef te worden. Totdat deze droom door de harde realiteit uiteenspatte. Als onderzoeker gebruikte hij nationale gerechten als lens, waarmee hij naar het verleden en de identiteit van Zuid-Afrika keek. En pikant: Pieter, opgegroeid in een echte vleeseterscultuur, is sinds kort veganist.
-
Als je op een luchtige en gezellige manier kennis wilt maken met de plantaardige keuken, dan is Maastricht goes Vegan misschien iets voor jou. Dit non-profit kookevenement wordt georganiseerd door onder andere Werner Teeling van de Faculty of Psychology and Neuroscience.