Faculteit Cultuur en Maatschappijwetenschappen organiseert Wikithon om zichtbaarheid marginale groepen te verbeteren

Internationale Vrouwendag in Maastricht

De faculteit Cultuur en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht (FASoS) organiseert een zogenaamde Wikithon om de zichtbaarheid van bepaalde, gemarginaliseerde en minder bekende groepen op Wikipedia te verbeteren. Door pagina’s die nu alleen in het Nederlands beschikbaar zijn te vertalen naar het Engels en zodoende toegankelijk te maken voor een groter publiek. Of door nieuwe pagina’s te maken over regionale onderwerpen/mensen die nog niet in Wikipedia opgenomen zijn. Bijvoorbeeld over Suchan Kinoshita (een Duits-Japanse kunstenares), Vera van Hasselt (beeldhouwster), maar ook bijvoorbeeld over gebouwen in Maastricht, zoals het Hof van Tilly. Dit in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022.

Vrijwilligers, met name studenten en medewerkers van de universiteit Maastricht, worden uitgenodigd om bestaande pagina’s te verbeteren én nieuwe pagina’s aan te maken. De resultaten van deze Wikithon worden beoordeeld door een jury bestaande uit de nieuwe rector van de UM, Pamela Habibovic, FASoS Decaan Christine Neuhold, directeur van het Bonnefanten Museum Els van der Plas en UM’s Diversity Officer Constance Sommerey.

Lees ook

  • Prestigieuze Europese beurs voor twee UM-onderzoekers

    Twee onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze ERC Consolidator Grant van de European Research Council. Daarmee kunnen zij de komende jaren een wetenschappelijk onderzoeksteam opzetten voor studies naar 3D-geprinte modellen van een menselijke nier en naar vrouwelijke...

    BENG Header
  • Digitale ruzies over klimaat in beeld

    Filosofe Maud Oostindie van de Universiteit Maastricht is één van de nieuwe ‘Faces of Science’ die vandaag gepresenteerd werden door de KNAW. Via blogs en vlogs gaat zij laten zien hoe haar leven als beginnend wetenschapper eruitziet.

    Maud Oostindie