Even voorstellen: het nieuwe Green Office team
Vanaf oktober hebben we een gloednieuw Green Office en zij willen zich graag voorstellen! Green Office heeft als doel de stem van de student te vertegenwoordigen als het gaat om duurzaamheid aan de UM. Zij werken samen met de taskforce Duurzame UM2030 aan allerlei projecten. Green Office bestaat uit 6 studentmedewerkers die elk 8 uur per week werken aan duurzaamheid aan de Universiteit Maastricht.
‘We kijken uit naar de samenwerking met de Taskforce Duurzame UM2030 om onze universiteit te verduurzamen. We willen de stem van alle studenten van alle faculteiten vertegenwoordigen, dus neem gerust contact met ons op als je ideeën of suggesties hebt. We kijken ernaar uit om van je te horen!'.
Melanie Kersten, Katja Wachter, Catherine Hayward, Svea Grünkorn, Naomi Kamer & Willow Schoo
Wat betekent dat dan?
Green Office is van en voor studenten. Dit jaar wil het team in samenwerking met de Taskforce Duurzame UM2030 (zie hieronder) werken aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven, -projecten en evenementen. Hun doel is om de stem van de student te vertegenwoordigen binnen de universiteit en te helpen bij het implementeren van de inzichten van de student binnen deze verschillende duurzaamheidsinitiatieven. De leden van het Green Office treden op als vertegenwoordigers, dus zij hebben een unieke verbindende rol.
Stuur ons een berichtje via e-mail: green-office @ maastrichtuniversity.nl, Instagram of Facebook.
De Taskforce Duurzame UM2030 is in 2019 formeel opgericht. Deze bestaat uit onderzoekers en beleidsmakers van de Universiteit Maastricht en vindt via Green Office aansluiting op studenten. Hun rol, in samenwerking met Green Office, is het ontwikkelen en implementeren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven binnen de Universiteit Maastricht. Zij zijn een platform dat top-down en bottom-up initiatieven voor duurzaamheid binnen de UM met elkaar verbindt. Ben je een UM-medewerker, onderzoeker of externe partij met een idee of zorg over duurzaamheid aan de UM, neem dan contact op met de taskforce.
Neem contact met ons op via sustainability @ maastrichtuniversity.nl.
Lees ook
-
Het is je vast niet ontgaan dat we te maken hebben met een verstoring van ons netwerk. Op dit moment is het beeld wisselend: soms ligt het netwerk er helemaal uit, soms gaat het goed of is het langzaam. De verstoring heeft een externe oorzaak en is gericht op de gedeelde SURF-servers van onderwijsinstellingen. De UM is dan ook niet de enige instelling die problemen ondervindt.
-
De Universiteit Maastricht (UM) gaat de Université de Burundi ondersteunen met de ontwikkeling van onderwijsprogramma's op het gebied van IT.
-
Obesitas is een van de grootste volksgezondheidsproblemen. Nieuwe geneesmiddelen zoals Ozempic bieden mogelijkheden, maar leiden ook tot morele en economische vragen en vooroordelen. Waarom is het naïef en niet-empirisch om te vinden dat mensen met obesitas gewoon wat moeten afvallen? Waarom is het misschien wel goedkoper voor zorgverzekeraars om Ozempic gewoon te vergoeden? Wij spraken met experts Anne Roefs, Gijs Goossens en Mickaël Hiligsmann over obesitas en het nieuwe wondermiddel.