Eredoctoraat voor Liesbeth Lijnzaad toegekend door Aalborg University

Faculteitsnieuws

Prof.dr. Liesbeth Lijnzaad, bijzonder hoogleraar Praktijk van het Internationale Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en rechter in het Internationaal Tribunaal voor het Recht van de Zee (ITLOS) in Hamburg, heeft op 4 april jl. een eredoctoraat ontvangen van Aalborg University (AAU) in Denemarken.

Liesbeth Lijnzaad

De Faculteit der Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen van AAU kende haar deze onderscheiding toe vanwege haar indrukwekkende loopbaan en uitzonderlijke bijdragen aan het internationaal recht – met name het zeerecht, maar ook de regulering van gewapende conflicten, mensenrechten en vrouwenrechten – en haar vermogen om academische deskundigheid te combineren met diplomatieke en juridische praktijkervaring. 

Sinds 2017 is zij rechter bij het ITLOS, waar zij sinds oktober 2023 voorzitter is van de Kamer voor Milieugeschillen. Voor haar academische loopbaan was Liesbeth Lijnzaad jarenlang werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder andere als hoofd van de afdeling Internationaal Recht. Ook is zij actief in onderzoeksprojecten en academische samenwerking.

De faculteit feliciteert professor Lijnzaad van harte met deze bijzondere erkenning!

Lees ook

  • Oratie Jan Willem van Prooijen

    Wat drijft mensen ertoe om radicale complottheorieën te omarmen, met soms verregaande gevolgen voor de samenleving? Tijdens zijn oratie op vrijdag 27 juni gaat prof. dr. Jan Willem van Prooijen (radicalisering, extremisme, en complotdenken) in op deze urgente vraag.

    foto
  • Waar recht en popcultuur samenkomen: een creatieve omgeving om te ontdekken

    Van hip-hop tot Victor Hugo, van historische fictie tot klassieke films: wat hebben deze dingen gemeen met het bestuderen van het recht, denk je misschien? Op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht onderzoekt een groeiende groep onderzoekers en studenten precies dat...

    Agustin Parise, Livia Solaro and Arthur Willemse LPC-RN
  • Vernieuwend onderwijs in personen- en familierecht

    Dankzij de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs van SURF, konden Gwen Noteborn (universitair docent personen- en familierecht bij Universiteit Maastricht), Claudia Hocks en Janneke Hendrix (docent HBO-Rechten bij Zuyd Hogeschool), aan de slag met hun plan om het derdejaars vak Personen- en...

    Gwen Noteborn en Claudia Hock in het klaslokaal