Digitale ruzies over klimaat in beeld
Filosofe Maud Oostindie van de Universiteit Maastricht is één van de nieuwe ‘Faces of Science’ die vandaag gepresenteerd werden door de KNAW. Via blogs en vlogs gaat zij laten zien hoe haar leven als beginnend wetenschapper eruitziet.
Online discussies over klimaatverandering
Sociale media en andere online platforms staan vaak bol van conflict. Vooral wanneer het gaat over polariserende onderwerpen, zoals klimaatverandering. Maud onderzoekt hoe mensen omgaan met conflict en meningsverschillen rondom klimaatvraagstukken op online platforms. Wat wordt gezien als ‘goede’ communicatie? En wat is hierbij de rol van digitale technologie?
Faces of Science
Faces of Science is een netwerk van promovendi die met blogs, vlogs en presentaties ‘een gezicht geeft aan wetenschap’. Op FacesofScience.nl bloggen tientallen promovendi over hun onderzoek, de wetenschap in het algemeen en hun leven als wetenschapper. Ze laten zien hoe divers de wetenschap eigenlijk is en willen jongeren inspireren en enthousiasmeren voor de wetenschap.
Lees ook
-
Levende hersenen in een laboratorium en onderzoek naar internetvrijheid. Maar liefst twee wetenschappers van Universiteit Maastricht zijn dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Breng jij ook je stem uit?
-
Anna Harris heeft een ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro gekregen voor haar project 'The Upcycled Clinic: A global ethnography of material creativity in contemporary medicine’.
-
Marielle Wijermars en Christian Herff ontvangen dit jaar de KNAW Early Career Award. De Award is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die vernieuwende, originele ideeën hebben.