Hoofdrol voor Rianne Letschert in wetenschapsevent van het jaar

De UM in het Gala van de Wetenschap

Op 26 november organiseerde het magazine New Scientist de achtste editie van het Gala van de Wetenschap met als thema: kunstmatige intelligentie en big data. Voor het eerst werd het hele programma via een livestream uitgezonden: ondanks corona vonden de organisatoren het evenement “té belangrijk om niet door te laten gaan”.

 

Dit jaar was de UM goed vertegenwoordigd in de indrukwekkende line-up. Rianne Letschert, Rector Magnificus aan de UM, had een hoofdrol als curator van het Gala. Ook hielp ze mee met het samenstellen van het programma. Letschert: “Dat AI onze toekomst fundamenteel en blijvend gaat beïnvloeden staat buiten kijf. Laten we daarom vooral zorgen dat de digitale kloof niet dieper wordt”.

Daarnaast waren Sally Wyatt en Katleen Gabriëls van FASOS aanwezig als sprekers. Sally Wyatt is hoogleraar Digital Cultures aan de UM. Momenteel richt ze zich op de rol van digitale media in het werven van kennis en de manieren waarop mensen internet gebruiken voor informatie over gezondheid.

Katleen Gabriëls is moraalfilosofe, gespecialiseerd in computer- en AI-ethiek. Ze werkt als universitair docent aan de UM, waar ze sinds augustus 2020 ook programmadirecteur is van de bacheloropleiding Digital Society.

Lees ook

Meer nieuws