Brons voor Pleitgenootschap Gaius in Nationale Pleitmarathon

Na enkele weken voorbereiden was het vrijdag 11 mei jl. weer zover. Voor de 27ste editie van de NPM reisden vijf leden van Pleitgenootschap Gaius af naar het verre, doch mooie Groningen. Tijdens de kennismaking met de andere deelnemers zat de sfeer er goed in, maar was de spanning voelbaar. Op zaterdag hezen de deelnemers zich in hun toga's, hielden hun pleidooien en wezen hun vonnissen.

LAW_pleitmarathon_2018.jpg

Na een spannende strijd heeft zowel het pleitteam, bestaande uit Elise van Lonkhuyzen en Maxime Lukassen, als het rechtbankteam van Pleitgenootschap Gaius, bestaande uit Esmée Lukassen, Lidia Lobak en Sanne Dolstra, een derde plaats weten te behalen. Een prestatie waar we als vereniging trots op mogen zijn!

Verder willen wij mw. mr. Natasja van der Meer, Capra Advocaten, Paulussen Advocaten en Kerckhoffs Advocaten bedanken voor hun hulp en begeleiding.

 

Lees ook

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Vorige maand kreeg Dr. Konrad Kollnig een AiNed Fellowship toegewezen voor zijn onderzoeksproject RegTech4AI. Het project combineert expertise op het gebied van recht en technologie om regelgevingstechnologieën te ontwikkelen voor burgers, handhavingsinstanties en bedrijven op het gebied van...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit Maastricht (UM) kreeg in de recente toewijzing van beurzen binnen het AiNed Fellowship programma een Fellowship toegekend voor een onderzoeksproject van Dr. Konrad Kollnig. Met het project ‘RegTech4AI: Pioneering Regulatory Technologies...

Meer nieuws