Bert Kip in bestuur NWO-TTW

Bert Kip, CEO van de Brightlands Chemelot Campus, is benoemd in het bestuur van het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (NWO-TTW). Dit gremium van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek zet zich in voor het bevorderen van technisch-wetenschappelijk onderzoek met toepassing en impact voor mens en maatschappij. Op de Brightlands Chemelot Campus werken UM-wetenschappers en ondernemers in negentig bedrijven en instituten samen.

De benoeming van Kip werd op 4 november bekrachtigd door de NWO-raad van bestuur. De chemicus is sinds 2012 CEO van de Brightlands campus op het Chemelot chemiecomplex in Sittard-Geleen. Alles draait daar om onderzoek naar (bio)circulaire chemie als basis voor de ontwikkeling van hoogwaardige materialen, chemische processen met minder CO2-uitstoot en biomedische oplossingen. Kip: “Het is een grote opgave en uitdaging om vanuit de uitstekende kennisposities van de Nederlandse kennisinstellingen te komen tot een bijdrage aan het toekomstige verdienvermogen en de welvaart van Nederland. De rol van NWO-TTW is daarin onmisbaar.”

Kip begon zijn loopbaan bij DSM, waar hij actief was binnen de onderzoeksafdeling en leiding gaf aan DSM Resolve. Later was hij directeur van het Maastricht Forensic Institute en initiatiefnemer en voorzitter van het bestuur van TI-COAST, de publiek-private samenwerking op het gebied van analytische wetenschappen.

Meer over NWO-TTW  .

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...