Accreditatie voor eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie geaccrediteerd. De opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Maastricht en opleidingsinstituut SOMT gaat in september 2015 van start aan de SOMT University Campus in Amersfoort.
Het verschil met het al bestaande HBO-onderwijs Fysiotherapie in Nederland is dat de nieuwe universitaire studie naast klinische vaardigheden ook aandacht besteedt aan academische vaardigheden. Daardoor is de driejarige bacheloropleiding Fysiotherapie inhoudelijk vergelijkbaar aan de studie Geneeskunde op het gebied van het bewegingsapparaat.
De accreditatiecommissie van de NVAO heeft de SOMT University Campus in mei gevisiteerd en alle standaarden rondom het nieuwe curriculum positief beoordeeld. Algemeen Directeur van SOMT University Campus Willy Smeets en opleidingsdirecteur Rob de Bie van de Universiteit Maastricht zijn blij met het behaalde resultaat: “Beide organisaties hebben hard gewerkt om deze mijlpaal in de toekomst van de fysiotherapie te bereiken’”
De universitaire opleiding Fysiotherapie bij SOMT University Campus is een particuliere opleiding met kleine klassen, topdocenten, persoonlijke begeleiding en excellente faciliteiten. Aankomende studenten kunnen zich inschrijven via www.somtuniversity.nl. De aansluitende Master Fysiotherapie zal worden gegeven aan de Universiteit Maastricht. Ook is het mogelijk andere universitaire masters in het domein gezondheid te gaan volgen.
Lees ook
-
Twee nieuwe academische opleidingen in Venlo van start
Twee opleidingen, één van de Universiteit Maastricht en één van de universiteiten in Maastricht en Nijmegen, mogen beginnen. Beide technisch-natuurwetenschappelijke opleidingen staan in het teken van een duurzame wereld en zijn onderdeel van de Faculty of Science and Engineering. De opleidingen...
-
Toetsen is eigenlijk heel positief
Hoewel toetsen voor veel mensen een negatieve klank heeft, ziet Desirée Joosten-ten Brinke het vooral als iets heel moois.
-
Vijf Veni-beurzen voor FHML-onderzoekers
Binnen FHML ontvangen vijf onderzoekers een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro om hun onderzoeksideeën verder te ontwikkelen.