Gezamenlijk initiatief UM en SOMT van start in september 2015

Accreditatie voor eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie geaccrediteerd. De opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Maastricht en opleidingsinstituut SOMT gaat in september 2015 van start aan de SOMT University Campus in Amersfoort.  

Het verschil met het al bestaande HBO-onderwijs Fysiotherapie in Nederland is dat de nieuwe universitaire studie naast klinische vaardigheden ook aandacht besteedt aan academische vaardigheden. Daardoor is de driejarige bacheloropleiding Fysiotherapie inhoudelijk vergelijkbaar aan de studie Geneeskunde op het gebied van het bewegingsapparaat.

De accreditatiecommissie van de NVAO heeft de SOMT University Campus in mei gevisiteerd en alle standaarden rondom het nieuwe curriculum positief beoordeeld. Algemeen Directeur van SOMT University Campus Willy Smeets en opleidingsdirecteur Rob de Bie van de Universiteit Maastricht zijn blij met het behaalde resultaat: “Beide organisaties hebben hard gewerkt om deze mijlpaal in de toekomst van de fysiotherapie te bereiken’” 

De universitaire opleiding Fysiotherapie bij SOMT University Campus is een particuliere opleiding met  kleine klassen, topdocenten, persoonlijke begeleiding en excellente faciliteiten. Aankomende studenten kunnen zich inschrijven via www.somtuniversity.nl. De aansluitende Master Fysiotherapie zal worden gegeven aan de Universiteit Maastricht. Ook is het mogelijk andere universitaire masters in het domein gezondheid te gaan volgen.

Lees ook

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert samen met Studio Europa een academische conferentie gericht op de komende nieuwe termijn van het Europees Parlement en de Europese Commissie.

  • Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick...