Accreditatie voor eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie geaccrediteerd. De opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Maastricht en opleidingsinstituut SOMT gaat in september 2015 van start aan de SOMT University Campus in Amersfoort.
Het verschil met het al bestaande HBO-onderwijs Fysiotherapie in Nederland is dat de nieuwe universitaire studie naast klinische vaardigheden ook aandacht besteedt aan academische vaardigheden. Daardoor is de driejarige bacheloropleiding Fysiotherapie inhoudelijk vergelijkbaar aan de studie Geneeskunde op het gebied van het bewegingsapparaat.
De accreditatiecommissie van de NVAO heeft de SOMT University Campus in mei gevisiteerd en alle standaarden rondom het nieuwe curriculum positief beoordeeld. Algemeen Directeur van SOMT University Campus Willy Smeets en opleidingsdirecteur Rob de Bie van de Universiteit Maastricht zijn blij met het behaalde resultaat: “Beide organisaties hebben hard gewerkt om deze mijlpaal in de toekomst van de fysiotherapie te bereiken’”
De universitaire opleiding Fysiotherapie bij SOMT University Campus is een particuliere opleiding met kleine klassen, topdocenten, persoonlijke begeleiding en excellente faciliteiten. Aankomende studenten kunnen zich inschrijven via www.somtuniversity.nl. De aansluitende Master Fysiotherapie zal worden gegeven aan de Universiteit Maastricht. Ook is het mogelijk andere universitaire masters in het domein gezondheid te gaan volgen.
Lees ook
-
Interprofessioneel samenwerken en leren in de eerstelijnsgezondheidszorg
Loes van Bokhoven (CAPHRI) zet zich in om huisartsenzorg te verbeteren en bij te dragen aan de personele uitdagingen in de regio.
-
Nieuw inzicht in rol hersenen bij psychiatrische aandoeningen
Het is al jaren bekend dat sommige delen van het brein bij bepaalde psychiatrische aandoeningen kleine afwijkingen laten zien. Het was echter lange tijd niet duidelijk of deze veranderingen in de hersenen komen door de ziekte zelf, door medicatie of door rookgedrag. In een recente studie hebben...
-
Diana Kramp – Een bijdrage aan zorg door kennis en ervaring
Is de zorg verbeteren enkel een opdracht voor ons zorg- en academisch personeel? In eerste instantie zou je zeggen van wel. Maar soms zijn er collega’s binnen onze gezondheidsfaculteit die de zorg zélf ondergaan, en een drang voelen om eraan bij te dragen vanuit een patiëntenperspectief. Deze...