Accreditatie voor eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie geaccrediteerd. De opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Maastricht en opleidingsinstituut SOMT gaat in september 2015 van start aan de SOMT University Campus in Amersfoort.
Het verschil met het al bestaande HBO-onderwijs Fysiotherapie in Nederland is dat de nieuwe universitaire studie naast klinische vaardigheden ook aandacht besteedt aan academische vaardigheden. Daardoor is de driejarige bacheloropleiding Fysiotherapie inhoudelijk vergelijkbaar aan de studie Geneeskunde op het gebied van het bewegingsapparaat.
De accreditatiecommissie van de NVAO heeft de SOMT University Campus in mei gevisiteerd en alle standaarden rondom het nieuwe curriculum positief beoordeeld. Algemeen Directeur van SOMT University Campus Willy Smeets en opleidingsdirecteur Rob de Bie van de Universiteit Maastricht zijn blij met het behaalde resultaat: “Beide organisaties hebben hard gewerkt om deze mijlpaal in de toekomst van de fysiotherapie te bereiken’”
De universitaire opleiding Fysiotherapie bij SOMT University Campus is een particuliere opleiding met kleine klassen, topdocenten, persoonlijke begeleiding en excellente faciliteiten. Aankomende studenten kunnen zich inschrijven via www.somtuniversity.nl. De aansluitende Master Fysiotherapie zal worden gegeven aan de Universiteit Maastricht. Ook is het mogelijk andere universitaire masters in het domein gezondheid te gaan volgen.
Lees ook
-
Technologie biedt de mogelijkheid gezondheidszorg en geneeskunde persoonlijker, duurzamer en kwalitatief beter te maken. Daarvoor zijn wel multidisciplinair geschoolde zorgprofessionals en wetenschappers nodig. Nieuwe programma's als de bachelor Regenerative Medicine and Technology en de master Health and Digital Transformation leiden studenten op, die in staat zijn disciplines te overstijgen en kunnen samenwerken met maatschappelijke partners.
-
De UM is in gesprek met CSC, de organisatie die beurzen verstrekt aan Chinese promovendi, over de voortzetting van de samenwerking. Beide partijen zijn van mening dat de samenwerking voor promovendi en voor de instellingen beslist waardevol is.
-
Manon Weusten is de 100.000-ste alumnus van Universiteit Maastricht. De geboren Zuid-Limburgse heeft een internationale blik, houdt van haar regio en wil graag een leven lang blijven leren. Ze vertelt wat de UM voor haar carrière heeft betekend – en waarom ze niet graag in de belangstelling staat.