Scholierenactiviteiten

Fase 1: Ontdek
In de eerste fase van het studiekeuzeproces ga je onderzoeken welke opleidingen je leuk lijken. Hierbij is het belangrijk dat je stilstaat bij wie jij bent: wat wil je en wat kun je? En welke factoren zijn voor jou belangrijk om te bepalen wat en waar je wilt gaan studeren.

Fase 2: Verken
In deze fase ga je gerichter kijken naar die bacheloropleidingen die je interessant lijken en waarover je graag meer wil weten. Je verzamelt informatie over de opleidingen en vindt het fijn om te spreken met iemand die deze opleiding volgt of heeft afgerond.

Fase 3: Verdiep
Na het verkennen ga je je actief verdiepen in een studie. Je gaat je een beeld vormen van de de studie, of deze studie bij je past en gaat bacheloropleidingen met elkaar vergelijken. Na deze fase ben je in principe klaar om een definitieve studiekeuze te maken.

Fase 4: Check!
Na het doorlopen van alle fases is het tijd om een definitieve keuze te maken. Check nogmaals de informatie die je verzameld hebt en klopt bij het beeld dat je gevormd hebt. En mocht je nog twijfelen, dan kun je teruggaan naar de verdiepingsfase.

Welke voorlichtingsactiviteit is geschikt voor jou?

Activiteit Ontdek Verken Verdiep Check!
Bachelor Open Dag
Master Open Dag