Nieuws

 • Silver medal at the World Championships of Econometrics

  24-04-2019

  The Econometric Game is a yearly event in Amsterdam, often dubbed as the World Championships of Econometrics, and took place this year from April 10th to April 12th. Maastricht University has been a consistent participant in the game for the last ten years, battling it out with the likes of Harvard University, Universidad Carlos III, and the University of Monash for eternal glory.
  We are proud to announce that team SBE came in 2nd place during this final case, and therefore also placed 2nd of all 30 teams!

 • workshop_hcrd_item.png

  Menselijk kapitaal en regionale ontwikkeling

  10-01-2018

  Afgelopen jaar vond in Maastricht de workshop ‘Human Capital and Regional Development’ plaats. De resultaten van de workshop zijn voor beleidsmakers samengevat in een Factsheet. In dit artikel volgen enkele highlights.

 • UNSIF logo

  Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

  22-09-2017

  Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

 • Groot internationaal onderzoeksproject naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen

  17-03-2016

  Mark Levels (ROA en GSBE) heeft een onderzoeksubsidie toegewezen gekregen in het zeer competitieve Open Research Area, een subsidieprogramma georganiseerd door de NWO, ANR, JSPS, DFG en ESRC. Met deze subsidie zal hij een groot internationaal onderzoek uitvoeren naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen (Not in Employment, Education and Training, NEET).

 • Samenwerking met Stockholm School of Economics

  03-03-2016

  Een groep inkoopdirecteuren en vice presidents van Zweedse en Finse bedrijven waren in het kader van hun Eigen Strategic Procurement Management Programma te gast bij Maastricht University SBE.

 • Professor Ramani (UNU-MERIT) uitgeroepen tot een van de #100 Women Achievers of India

  12-01-2016

  Prof. Shyama Ramani, professorial fellow bij UNU-MERIT, is in de #100 Women Achievers of India opgenomen, in de categorie ‘Hygiëne en gezondheid’. 

 • NWO Rubiconbeurs voor Katie Kuschminder

  11-01-2016

  Katie Kuschminder, postdoc onderzoeker aan het UM-instituut UNU-MERIT heeft van onderzoeksfinancier NWO een Rubiconbeurs gekregen.

 • Financiële steun voor tweedaagse WUN Economics Workshop in april 2016

  23-12-2015

  Prof. Tom van Veen (School of Business and Economics) heeft een financiële bijdrage van € 8715,- gekregen van het WUN voor het organiseren van een tweedaagse WUN Economics workshop. 

 • Vooral baankansen in techniek en onderwijs tot 2020

  08-12-2015

  Tot 2020 zal het aantal banen in Nederland groeien met ongeveer 400.000 in totaal, wat neerkomt op een werkgelegenheidsgroei van 0,8% gemiddeld per jaar. Dat stelt het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020’ van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), van de Universiteit Maastricht. 

 • Jongens doen het minder goed in competentiegericht onderwijs

  25-11-2015

  Een consortium bestaande uit het ROA (Universiteit Maastricht), Centrum Brein & Leren (Vrije Universiteit) en CHEPS (Universiteit Twente) heeft, in opdracht van het Ministerie van OCW, een onderzoek verricht naar de verschillen in studiesucces tussen jongens en meisjes in MBO, HBO en WO.

Abonneren op Nieuws