• schmitz

AMIBM: universitaire samenwerking op Brightlands

17-09-2020

Tachtig jaar geleden opende DSM in Geleen zijn centrale laboratorium voor fundamenteel onderzoek. Nu is het oude lab onderdeel van Brightlands Chemelot Campus. Komend najaar wordt met het Festival Feel the Chemistry uitgebreid stilgestaan bij tachtig jaar innovatie én vooruitgekeken naar de toekomst. Maastricht University is één van de founding fathers van de campus en nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zoals het Maastricht Institute for Biobased Materials, gevestigd in het hart van de campus.

• pixabay_565879_helicopter_rescue_emergency_medical_verkleind.jpg

PANDEMRIC onderzoekt het profijt van euregionale samenwerking tijdens (gezondheids)crises

10-09-2020

Discoördinatie van nationale overheden aan het begin van de COVID-19-uitbraak veroorzaakte talloze knelpunten in de grensregio’s, welke nadelig bleken voor euregionale samenwerking. Het PANDEMRIC-project (Interreg V-A Euregio Maas-Rijn), gericht op het bevorderen van de Euregionale samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg, biedt mogelijk kansen voor optimale grensoverschrijdende crisismanagement.

• Minder complicaties door vroeg ingrijpen bij boezemfibrilleren

02-09-2020

Vroegtijdige behandeling van een chronische hartritmestoornis vermindert het risico op ernstige cardiovasculaire complicaties en overlijden. Dit in tegenstelling tot het alleen monitoren en bestrijden van symptomen zoals nu nog de standaard is. In het prestigieuze New England Journal of Medicine (NEJM) presenteert een groep internationale onderzoekers vandaag de resultaten.

• Coronavirus

Informatie over het coronavirus (COVID-19)

31-08-2020

Informatie over het coronavirus (COVID-19) in relatie tot de UM

• YUFE ontvangt €2 miljoen voor onderzoek en innovatie

17-08-2020

Het nieuwe YUFERING-project (Young Universities for the Future of Europe Transforming Research and Innovation through Europe-wide KNowledGe Transfer) ontvangt de Horizon 2020 Science with and for Society-beurs (SwafS) voor samenwerkingsverbanden van Europese universiteiten.

• Oplossingsmogelijkheden voor promovendi en postdocs bij vertraging door COVID-19

19-06-2020

De coronacrisis heeft een grote impact op het onderzoek aan UM. In het bijzonder promovendi en postdocs komen hierdoor wellicht in de problemen. Vertraging van lopend en nieuw onderzoek kan gevolgen hebben voor de loopbaan van deze kwetsbare groep jonge wetenschappers. Om deze impact zoveel mogelijk te beperken heeft de UM een plan ontwikkeld met mogelijke oplossingen.

• letschert

Rector Rianne Letschert geeft topprioriteit aan Erkennen & Waarderen

11-06-2020

Erkennen & Waarderen, zo heet het programma dat niet minder betekent dan een fundamentele verschuiving binnen de Nederlandse academische wereld. Bevlogen bepleit door de jongste rector magnificus van de Nederlandse universiteiten.

• amibm
  • Annemie Schols vice-voorzitter RVB
  • secure service that connects DataHub with DataverseNL

Universiteit Maastricht biedt een nieuwe, veilige service die DataHub verbindt met DataverseNL

14-04-2020

Onderzoekers die gebruik maken van de DataHub opslag services hebben nu de mogelijkheid om een dataset open te stellen via DataverseNL. Vanaf nu kun je met één druk op de knop (delen van) een dataset van DataHub naar DataverseNL kopiëren.