Nieuws

 • WUN-Netwerk financiert twee UM-onderzoeksprojecten

  19-02-2019

  In december 2018 heeft het WUN Research Development Fund (RDF) een startfinanciering toegekend aan twee onderzoeksgroepen van de UM

 • hart op de tong 2

  Herwaardering van emoties in de politiek

  13-02-2019

  In de essaybundel Het Hart Op De Tong stellen de redacteuren René Gabriëls, Sjaak Koenis en Tsjalling Swierstra het omgekeerde. Emoties zijn onontbeerlijk, met name voor een democratische politiek.

 • Brightlands Campus Heerlen

  Verbreding kennisaanbod op Brightlands Smart Services Campus

  12-02-2019

  De Universiteit Maastricht (UM), Zuyd Hogeschool (Zuyd) en de Open Universiteit (OU) gaan hun activiteiten op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen verbreden. De drie kennisinstellingen starten nu ieder een eigen instituut. De succesvolle samenwerking wordt voortgezet in de vorm van gezamenlijke projecten. In de nieuwe initiatieven zal nog slagvaardiger (samen)gewerkt worden aan innovaties, onderzoek en onderwijs op het gebied van de digitaliserende samenleving.

 • Vrouwenrechtswinkel

  Samen sterker, dankzij studenten

  07-02-2019

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet voor hun cv, maar om hun idealen te verwezenlijken. Met talloze vriendschappen als prettig neveneffect.

 • 5 jaar maastricht health campus
 • SSC sustainable emloyees

  Green Impact: lamp voor lamp veranderen

  31-01-2019

  De inzet van de UM om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN na te leven en in 2030 een duurzame universiteit te zijn, krijgt steeds meer gestalte. De eerste groene scheuten zijn overal zichtbaar – metaforisch gezien, want het ziet er naar uit dat de winter voorlopig nog niet voorbij is...

 • Penrose and students
 • teun dekker

  "De enige rol die ik kan spelen is mezelf"

  28-01-2019

  Van elk college maakt Teun Dekker, politiek filosoof en eerste Europese hoogleraar Liberal Arts and Sciences Education, een performance, met als enig doel: contact krijgen met zijn studenten. Donderdag 31 januari a.s. houdt hij zijn inaugurele rede.

 • Eredoctoraten voor Amitav Ghosh en Michael Ignatieff

  25-01-2019

  Tijdens de 43e Dies Natalis-viering op 25 januari 2019 zijn eredoctoraten uitgereikt aan CEU-rector en voorzitter Michael Ignatieff en de beroemde schrijver Amitav Ghosh.

 • Samen sterker, dankzij studenten

  24-01-2019

  Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’.

Abonneren op Nieuws