KE@Work: informatie voor organisaties
Het Department of Advanced Computing Sciences (DACS) aan de Universiteit Maastricht plaatst de meest getalenteerde en ambitieuze bachelorstudenten bij partnerorganisaties in de Euregio. Dankzij het KE@Work programma krijgen studenten de kans om twee dagen per week aan een boeiende academische uitdaging te werken. Gedurende een periode van twee jaar zetten ze hun tanden in een uitdaging op het gebied van AI en/of Data Science, waarbij ze worden begeleid door één academisch begeleider van de universiteit en één begeleider van de organisatie waar ze werkzaam zijn.
KE@Work (Knowledge Engineering at Work) is een honourstraject van de bacheloropleiding Data Science and Artificial Intelligence, waarin een mix van Artificial Intelligence, Data Science, Informatica en Toegepaste Wiskunde wordt gegeven. Sinds onze start in 2014 voerden onze studenten projecten uit bij verschillende organisaties zoals APG, Mediaan, Accenture en Q-Park.
Waarom meedoen aan KE@Work?
Krijg toegang tot state-of-the-art kennis op het gebied van Data Science en Kunstmatige Intelligentie
Maak kennis met onze beste 25% studenten en laat ze kennis maken met jouw bedrijf, nog voordat ze afstuderen
Met een programmaduur van twee jaar kunnen KE@Work-studenten diepgaand onderzoek naar uitdagende vraagstukken
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners met uitdagende projecten. Staat jouw organisatie volgend jaar op de lijst? Heb je interesse, aarzel dan niet en neem contact met ons op: we vertellen je graag meer!
Wat kan een KE@Work student voor je betekenen?
Veel! KE@Work is een honourstraject binnen de bacheloropleiding Data Science and Artificial Intelligence bachelor's programme, een opleiding waarin informatica, kunstmatige intelligentie en wiskunde samenkomen.
Curriculum en kwalificaties
Uiteraard volgen onze eerstejaars bachelorstudenten vakken op het gebied van programmeren en wiskunde. Daarnaast leren ze over computer- en cognitieve neurowetenschappen, datastructuren, algoritmen en software-engineering. In het tweede en derde jaar leren we ze over databases, machine learning, wiskundige modellering, operationeel onderzoek en natuurlijke taalverwerking.
Voor het KE@Work-programma selecteren we alleen de best presterende studenten, ze scoren gemiddeld minstens een 7,5. Voorafgaand aan de start van KE@Work, leren we ze vaardigheden die van pas komen op de werkvloer.
Goed om te benadrukken is dat de KE@Work-studenten er niet alleen voor staan: elke student wordt begeleid door een academisch staflid van het Department of Advanced Computing Sciences.
Toen we met KE@Work startten, hadden we geen datawetenschappers aan boord. Nu hebben we er zeventien. Vijf daarvan zijn huidige KE@Work-studenten. Anderen zijn na het afronden van hun KE@Work bij ons gebleven. In totaal zijn 15 van onze 17 datawetenschappers verbonden aan de afdeling Advanced Computing Sciences in Maastricht.
Elmer Nelis, managing director of Mediaan, January 2019
Studenten en projecten
Sinds KE@Work in 2004 startte, plaatsten we 177 studenten uit 58 landen bij zo’n 60 bedrijven.
Om een indruk te krijgen van KE@Work lees je hiernaast over een paar voorbeeldprojecten.
Iga Skorupska (Polen)
Werkt bij Aucos aan het analyseren van tijdsafwijkingen in laad- en losprocessen. De nadruk ligt vooral op het vinden van de oorzaak van deze afwijkingen en het voorspellen ervan om zo de efficiëntie van de fabriek te verbeteren.
Tsvetan Naydenov (Bulgarije)
Werkt bij VDL Nedcar aan het voorspellen van de kans op stilstand op een bepaalde productielijn in de assemblagehal van een autofabriek en het automatisch informeren van de verantwoordelijke voor die lijn.
Berfin Inal (Turkije)
Werkt bij Sitech aan het verkennen van de mogelijkheden om met behulp van allerlei beschikbare data de procesveiligheid en de maatschappelijke acceptatie te borgen.
Nikolas Oikonomou (Griekenland)
Werkt bij Q-Park aan het identificeren van verschillende soorten klanten in de parkeerfaciliteiten van Q-Park, hun parkeergedrag te begrijpen en deze inzichten te koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf.
De voordelen
Toen professor Frank Thuijsman in 2014 KE@Work startte, had hij een 'triple-win'-structuur voor ogen: een programma waar alle partijen - studenten, universiteiten en bedrijven – van profiteren.
Alleen de beste studenten
KE@Work-studenten scoren gemiddeld minstens een 7,5 en behoren tot de beste 25% van hun jaargang. In plaats van de reguliere groepsprojecten, werken KE@Work-studenten gemiddeld 20 uur per week bij een organisatie.
Na de matchingsprocedure in juni, gaat de student vanaf september twee jaar lang aan de slag met het verkennen en oplossen van een uitdagend vraagstuk. Ook schrijft de student de bachelorscriptie over een onderwerp dat aansluit bij dit vraagstuk.
Studenten kiezen ervoor om mee te doen, omdat ze er – om welke reden dan ook – zelf iets in zien. Die gemotiveerde groep studenten is jouw startpunt.
Danni Liu, KE@Work alumna
We krijgen vaak te horen dat KE@Work-studenten de verwachtingen overtreffen. KE@Work-studenten brengen veel technische kennis mee, vooral als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen. Op het niveau waarop deze studenten presteren, leren ze niet alleen van jou, maar jij ook van hen!
Bovendien biedt het KE@Work-programma een unieke kans om in contact te komen met zeer gewilde afgestudeerden - en dat al voordat ze de arbeidsmarkt betreden.
Academische begeleiding
Elke student wordt begeleid door een academicus die werkt op het snijvlak van Data Science en/of Artificial Intelligence. Deze persoon is een staflid van het Department of Advanced Computing Sciences en helpt de student met de academische uitdagingen van het project.
Waar moet ik aan voldoen om KE@Work partner te worden?
Is jouw organisatie gevestigd in de buurt van Maastricht en sta je open voor de mogelijkheid om gedurende twee jaar samen te werken met enkele van onze meest getalenteerde studenten? Heb je een uitdaging die kan worden aangepakt met behulp van Data Science of Artificial Intelligence?
Is je antwoord op deze vragen ja? Geweldig – dit zijn de belangrijkste ingrediënten! Daarnaast verwachten wij van KE@Work partnerorganisaties dat zij de volgende zaken leveren:
Intern toezicht
KE@Work-studenten worden begeleid door twee begeleiders: één academisch begeleider van de universiteit en een begeleider van de organisatie waar ze werkzaam zijn. Aan de begeleider van de organisatie om de student vertrouwd te maken met de bedrijfscultuur en te fungeren als een gids in de professionele omgeving.
Maar maak je geen zorgen, we zorgen ervoor dat KE@Work-studenten goed voorbereid zijn! Ze volgen onder andere verplicht workshops over onderwerpen zoals bedrijfscommunicatie en het aannemen van een professionele houding op de werkvloer. Bovendien staat er altijd een toegewijde KE@Work-coördinator paraat om te helpen mochten er zich problemen voordoen.
Betrokkenheid bij het KE@Work traject
Als deelnemend bedrijf ben je betrokken bij het gehele KE@Work-traject!
De matchingsprocedure bestaat uit het Pitch Event en de Speed Dates. Voorafgaand aan het evenement ontvangen alle deelnemende bedrijven een kopie van het cv dat de studenten tijdens een van de workshoppen hebben opgesteld. Studenten krijgen in diezelfde week een bundel met alle beschikbare projecten.
Tijdens het Pitch Event krijgen alle deelnemende bedrijven de kans hun project(en) te pitchen (5 minuten bij een project, 10 minuten bij meerdere projecten). Na de pitches organiseren we een borrel zodat jullie elkaar beter kunnen leren kennen.
Om te zorgen dat je een match vindt, organiseren we in de week na het Pitch Event de Speed Dates waarin alle bedrijven één-op-één in gesprek met de studenten die hun project(en) hoog in hun ranking hebben staan. Op deze manier proberen we studenten en projecten zo goed mogelijk te matchen. Zodra alle projecten zijn gematcht, gaan we verder met het tekenen van de contracten.
Tijdens het traject is er maandelijks contact met de begeleider van de universiteit. Aan het einde van ieder semester – dus tweemaal per jaar – komen jullie samen om het project te evalueren en de vervolgstappen te bespreken.
Stagevergoeding
Aan deelname is een vergoeding verbonden die zowel de stagevergoeding van de student als de kosten van wetenschappelijke begeleiding dekt. De totale vergoeding bedraagt € 925 euro per student per maand in het eerste jaar van de opleiding, en € 975 euro per student per maand in het tweede jaar van de opleiding (exclusief btw).
Neem contact op!
Vragen? Meer weten? Neem contact op via kework@maastrichtuniversity.nl.