Gebouwbeheer

Toegang/Panden/Parkeerterreinen
Alle FHML- en FPN-panden zijn gedurende de reguliere openingstijden vrij toegankelijk voor studenten, medewerkers en bezoekers. Daarnaast biedt een persoonsgebonden UMcard de mogelijkheid om gebruik te maken van alle faciliteiten.

Enkele panden zijn vanwege de dagdagelijkse activiteiten aangemerkt als 24-uurs panden. Toegang tot deze 24-uurs panden, buiten de reguliere openingstijden, kan aangevraagd worden middels een UMcardformulier ondertekend door de vakgroepvoorzitter, waarna gebouwbeheer deze aanvraag zal beoordelen.

Openingstijden
Middels deze link zijn de actuele openingstijden per pand te vinden. 
Enkel zichtbaar voor medewerkers.

Tijdens brug- en feestdagen kunnen aangepaste openingstijden van toepassing zijn.

UMcard
De UMcard is de smartcard van de Universiteit Maastricht (UM) voor studenten, medewerkers, bezoekers en contractors. Het is het officiële legitimatiebewijs binnen de UM. Met deze kaart is toegang mogelijk tot de universitaire panden, parkeerplaatsen, ruimten en voorzieningen.

De UMcard dient eveneens als betaalmiddel bij de diverse faciliteiten binnen de Universiteit Maastricht. Denk hierbij aan de drank- en kopieervoorzieningen enz. 
De UMcard wordt daarnaast gebruikt ter identificatie, onder meer bij de toegang tot toetslocaties en bij het lenen van boeken. 

Voor het aanvragen of wijzigen van een UMcard kun je terecht bij de afdeling UMcard van Facility Service: umcard@maastrichtuniversity.nl

24/7 toegang
Medewerkers met een actieve salarisbetaling/aanstelling kunnen middels een verklaring van de vakgroepvoorzitter toegang krijgen, tot het 24-uurs pand waarin ze werkzaam zijn, buiten de reguliere openingstijden. De vakgroepvoorzitter dient hiervoor het UMcard aanvraagformulier te ondertekenen. Het UMcard aanvraagformulier kun je opvragen via umcard@maastrichtuniversity.nl
Studenten, stagiaires en gasten hebben geen recht op toegang tot de panden buiten de reguliere openingstijden. 

Parkeren
Binnen de UM-campus Randwyck zijn een vijftal parkeerterreinen beschikbaar. Afhankelijk van de werkplek, en eventuele beperkende regelingen zoals het fietsplan, kan men toegang tot deze terreinen krijgen. De regels omtrent parkeren zijn vastgesteld in het UMparkeerbeleid

De UM is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan eigendommen in fietsenstalling(en) of parkeerterrein(en)

Fietsen
Binnen de UM-campus Randwyck zijn voorzieningen voor het stallen van fietsen: in de open lucht, overdekt of overdekt achter slot. Eenieder is verplicht om de fiets te stallen in de daarvoor bestemde voorzieningen. De recepties van de panden kunnen, tegen betaling van een borgsom, een sleutel van de gesloten overdekte stallingsmogelijkheden aan de medewerkers verstrekken.
Medewerkers met een aanstelling bij de UM hebben middels UMcard, 24/7 toegang tot de afgesloten fietskelder van de UNS40.

De UM is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal of schade aan eigendommen in fietsenstalling(en) of parkeerterrein(en).

Activiteiten en evenementen
Naast de reguliere onderwijsactiviteiten worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Dit kunnen bijvoorbeeld kleine borrels of bijeenkomsten zijn maar ook grote evenementen met grote aantallen deelnemers. 

Elk evenement dient aangevraagd te worden bij Servicepoint (FS) servicepoint-fs@maastrichtuniversity.nl waarna deze wordt beoordeeld. Criteria waarop wordt beoordeeld zijn o.a.; veiligheid, Bedrijfshulpverlening (BHV), overlast en facilitaire zaken. Gebouwbeheer denkt met de aanvrager mee om activiteiten mogelijk te maken zonder het onderwijs en onderzoek te storen. De stelregel is: onderwijs gaat ten alle tijden voor. 
Aanvragen worden beoordeeld op een relatie met Onderwijs en Onderzoek van FHML en FPN. Op basis hiervan worden voorwaarden gesteld en wordt eventuele zaalhuur in rekening gebracht. Eveneens wordt bij deze aanvragen getoetst of deze gebruik kunnen maken van de al aanwezige BHV-organisatie. 

Ruimtes t.b.v. evenementen en avondactiviteiten i.r.t. BHV
Op basis van de BHV-organisatie en de beschikbare faciliteiten binnen UM-campus Randwyck is besloten de ruimtes binnen UNS40 en UNS50 toe te kennen voor het organiseren van activiteiten buiten de reguliere openingstijden. Vanwege de openstelling van de Universiteits Bibliotheek (UB) tot 22:00uur is de receptiedienst in deze panden reeds ingevuld. De receptiedienst speelt een cruciale rol in het veilig openstellen van panden waarbij de receptiedienst de Brand Meld Installatie (BMI) bemand en kan alarmeren bij calamiteiten. 

In de panden UNS40 en UNS50 zijn onderstaande ruimtes toegekend voor het organiseren van activiteiten buiten de reguliere kantoortijden. Deze ruimtes zijn centraal, nabij de receptie en de parkeervoorzieningen, gelegen. 

UNS40
Buitenterreinen
Collegezalen 
Drielandenpunt
Mensa
Onderwijsgroepskamers
Onderwijsplein
Ruimtes studieverenigingen
Trefcentrum

UNS50
Bamboetuin
Buitenterreinen
Collegezalen
Ronding niveau K0

Indien er meerdere evenementen op hetzelfde tijdstip plaatsvinden dan stelt UM de regel dat het evenement dat als eerste geïnitieerd is, recht heeft op de beschikbare en al aanwezige BHV-organisatie. Mocht er nog BHV-capaciteit over zijn dan kan ook voor het tweede evenement beoordeeld worden of deze gebruik kan maken van de beschikbare BHV-organisatie. Het inzetten van eigen medewerkers met een geldig UM BHV-certificaat, opgeleid in het betreffende pand is mogelijk. Mocht de omvang van de BHV het evenement niet kunnen dragen dan moet extra BHV ingehuurd worden. De eventuele extra kosten komen voor rekening van de organisatie van het evenement. 

Vermissing, gevonden voorwerpen en diefstal
Gevonden voorwerpen kunnen bij de receptiedienst van het desbetreffende pand worden ingeleverd. Deze worden vervolgens verzameld en geregistreerd bij de receptiedienst UNS60 waar men zich kan melden. Mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, worden de voorwerpen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. 
Bij diefstal wordt aangeraden aangifte te doen bij Servicepoint-FS: servicepoint-fs@maastrichtuniversity.nl

Kolf- rustkamer
Binnen FHML en FPN beschikken vrijwel alle panden over een kolf- rustkamer.
Hier kunnen mensen kolven of zich in het kader van speciale fysieke problematiek even terugtrekken.
Informeer bij de receptiediensten naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van de ruimte en tevens de mogelijkheden voor het opslaan van borstvoeding. 

Nieuwsbrief
Maandelijks wordt middels de nieuwsbrief relevante onderwerpen gedeeld die betrekking hebben op de bedrijfsvoering, toegang en onderhoud van de FHML-, en FPN-panden. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar allen vakgroepvoorzitters en armico’s met het verzoek deze binnen de eenheid te delen.