Nieuwste blog artikelen

 • law blog_bert van den braak motie van afkeuring of wantrouwen

  Motie van afkeuring en/of wantrouwen

  24 september 2021
  Sommigen stellen dat Sigrid Kaag een nieuw staatsrechtelijk beginsel heeft geïntroduceerd door na de aanvaarding van een motie van afkeuring als minister af te treden. Het onderscheid is, zo is de uitleg, dat een motie van afkeuring de beslissing tot aftreden bij de bewindspersoon legt en een motie van wantrouwen dwingt tot aftreden.
 • CvB - Martin Paul

  The recipe to build on resilience

  21 juli 2021
  Although the delta variant is currently leading to a sharp increase in the number of positive Covid 19 tests, hospital admissions are fortunately still low. Let's hope it stays this way and that with the growing number of vaccinations we slowly move in the right direction with Covid 19 in Europe. If so our societies can open up again step by step. We all long for closeness and being together. If things are going in the right direction, does that mean that Covid 19 will no longer influence our lives? I do not think so. Not that I fear that the virus will...
 • law_zingende_bestuursrechtjurist

  De zingende bestuursrechtjurist

  30 maart 2021
  door: 
  lawblogger in Law
  Het lijkt een contradictio in terminis: een zingende bestuursrechtjurist. Maar het kan en hij bestaat: De Zingende Bestuursrechtjurist!
 • eu-covid.png

  Het ontlasten van de grensregio en terugdringen van reisbewegingen

  24 februari 2021
  Eerder heeft ITEM al geschreven over de mobiliteitsbeperkende quarantaine-maatregelen omwille van het voorkomen van COVID-19-besmettingen. Beleid is zo ingericht om met name de mobiliteit over de landsgrenzen te beperken tot het minimum, met het wintersportseizoen in het achterhoofd. Doel en middel zijn echter niet altijd gelijk aan elkaar, hetgeen ten kosten kan gaan van het dagdagelijkse leven in de grensregio's. Er bestaan echter voorbeelden hoe het wel kan, zoals deze blog beschrijft.
Abonneren op Blog