Wellbeing Movement UM

The Wellbeing Movement (WBM) is een initiatief dat zowel fysiek als mentaal welzijn promoot binnen de Universiteit Maastricht (UM). We zijn er voor je om je de tools te bieden die je nodig hebt om een gezond en gelukkig studentenleven te leiden. 

Informatie en support rondom het coronavirus (COVID-19)

Coronavirus

 Gedurende deze periode organiseren we diverse online activiteiten. Bekijk het actuele aanbod.

 Voor de meest recente updates en maatregelen van de UM rondom het coronavirus (COVID-19), ga naar deze pagina.

 We houden dagelijks tussen 13:00 en 14:00 uur een Facebook live chat waar je al je carrière- en welzijnsgerelateerde vragen kunt stellen aan ons Student Guidance Student Team.

 Heb je vragen of maak je je zorgen om je mentale welzijn in deze periode of ben je op zoek naar manieren om je welzijn te verbeteren? Bekijk onze Resources and Inspiration

 Heb je vragen over de voortzetting van je lessen en colleges? Ga naar Online education at UM.

Wellbeing Wednesdays

 Let op: Vanwege de maatregelen die zijn getroffen met betrekking tot het coronavirus, zijn de Wellbeing Wednesdaydays voorlopig geannuleerd. Bekijk in plaats daarvan ons aanbod online activiteiten.

Wellbeing Wednesdays: één woensdag per maand die volledig in het teken staat van wellbeing. Elke Wellbeing Wednesday heeft zijn eigen thema met bijpassende activiteiten: lezingen, workshops, sportactiviteiten en meer.

Onderstaand overzicht bevat thema's van voorbije en nog niet geplande Wellbeing Wednesdays.

Study skills & mindset 19 februari 2020
Cultivating happiness 18 maart 2020
Back to nature n.t.b.
Boost your wellbeing n.t.b.
Yoga, mindfulness & meditation n.t.b.

We hebben jouw input nodig!
Als onderdeel van de Wellbeing Movement UM, hebben wij een monitor ontwikkeld om inzicht te verkrijgen in de factoren die bijdragen aan het welzijn van UM studenten. Hoe hoger de respons, hoe beter wij kunnen werken aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om studenten te ondersteunen. Anonimiteit is gegarandeerd en het invullen van de enquête kost slechts 10 minuten. Dit project is goedgekeurd door het Ethical Review Committee Psychology and Neuroscience.

Klik hier om de enquête in te vullen

Bij voorbaat dank voor je medewerking. Indien je vragen hebt, mag je altijd contact met ons opnemen.

Wellbeing Week

Eén van de belangrijkste componenten van de WBM is de jaarlijkse Wellbeing Week. 

Een week vol (interactieve) lezingen, workshops, talks en andere activiteiten die focussen op jouw welzijn. De activiteiten vinden plaats op diverse UM locaties in Randwyck en de binnenstad, en het programma is toegankelijk voor studenten van alle faculteiten.

Meer weten? Alle informatie over de Wellbeing Week vind je hier.

Student Wellbeing Overview

De UM biedt diverse vormen van support omtrent jouw welzijn als student. In het Student Wellbeing overview vind je Resources and Inspiration die je kunnen helpen om mogelijke uitdagingen of stressvolle situaties in je leven het hoofd te bieden, inspiratie op te doen rondom wellbeing, meer te weten te komen over initiatieven en plannen van de UM met betrekking tot studentenwelzijn of om meer informatie te vinden over mentale ondersteuning bij de UM en in Maastricht.

Quick Psychological Referral (QPR)

Of je nu worstelt met waar je terecht kunt voor psychologische hulp, hulp nodig hebt bij het kiezen van een lezing of workshop die bij je past of een andere vraag hebt over je mentale welzijn: schrijf je in voor een QPR met een UM Psycholoog.

De QPR vindt elke donderdag plaats bij het Studenten Service Centrum (SSC) tussen 09:30 en 11:00 uur in kamer B1.13 en elke maandag bij de Universiteitsbibliotheek (UB), locatie Randwyck, tussen 15:00 en 16:45 uur.

www.maastrichtuniversity.nl/QPR

Contact
Contactformulier 

Volg ons op social media
Facebook
Instagram