Valeria Peruzzi, European Studies on Society, Science and Technology

Hallo allemaal! Ik ben Valeria Peruzzi en ik studeer momenteel een MA in European Studies on Society, Science and Technology (ESST) aan de Universiteit Maastricht. Ik ben Italiaans, maar met een Europees hart! Ik heb zowel mijn Bachelor als mijn 2-jarige Master in Italië gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Milaan. Ik ben met name afgestudeerd als linguïstisch expert in internationale betrekkingen (Engels en Russisch) en in Europees en internationaal beleid.

Het ESST-programma is erg dynamisch en internationaal, onze mastergroep is niet alleen erg groot (we zijn met 38 mensen!) maar we komen ook letterlijk van over de hele wereld! Een ander aspect dat ik erg leuk vind aan deze opleiding is het feit dat we de mogelijkheid hebben om naar het buitenland te gaan om ons te specialiseren aan een van de 13 partneruniversiteiten van dit programma. Op dit moment ben ik inderdaad in Madrid aan de Autonome Universiteit. Wat mijn favoriete cursus betreft, kan ik zeggen dat de beste cursus het volgen van de experts in hun laboratoria was. Ik vond het leuk dat we als student de mogelijkheid hadden om in de praktijk te brengen wat we in de klas bestudeerden door de experts te interviewen, te observeren en te volgen in hun "omgeving". Ik herinner me dat we hen ook uitnodigden voor ons presentatietentamen als onderdeel van het publiek en het was echt interessant om hun reacties op onze onderzoeksresultaten te zien.

Mijn studentenleven is zowel ontspannend als stressvol. Ik beheer mijn tijd om mijn examens voor te bereiden, maar ik ga het plezier niet uit de weg. Ik drink graag een biertje met mijn klasgenoten, vrienden en mijn vriend (ja, ik heb hier ook de liefde gevonden!), ga naar de sportschool of maak een wandeling door de stad en de omgeving, maar over het algemeen bezoek ik niet alleen graag musea of attracties hier in Nederland en de omgeving van Maastricht, maar ik heb ook de mogelijkheid gehad om andere landen te bezoeken! Maastricht ligt namelijk heel dicht bij Duitsland en België.

Wat ik uiteindelijk het leukste vind aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, maar in het algemeen aan de Universiteit Maastricht, is dat ze heel dicht bij haar studenten staat (we hadden ook een wellnessweek!) en dat er veel evenementen zijn voor elke smaak!

Valeria Peruzzi
Maart 2022