Internationale opleidingen

Center for European Studies

UM in the world

UM’s Center for European Studies (CES) biedt Engelstalige study-abroad programma's waaraan jaarlijks rond de 600 studenten deelnemen. CES werkt samen met partneruniversiteiten in de hele wereld en biedt op maat gemaakte programma's aan voor studenten die zonder institutionele uitwisselingsovereenkomst in Maastricht willen studeren. Field trips en praktische training zijn een onderdeel van het curriculum.

 Een overzicht van de universiteiten en colleges waarmee het CES mee samenwerkt.

 

Maastricht Summer School

UM in the world

Studenten doen inspirerende cursussen, ervaren de kosmopolitische International Classroom, de historische stad, de zon, de glimlach – dat is de Maastricht Summer School (MSS). De missie van de MSS is tijdens de zomer onderwijs aan te bieden dat het traditionele universitaire curriculum aanvult.

De MSS biedt in de zomerperiode korte cursussen, variërend van één tot drie weken, waarin allerlei onderwerpen aan bod komen, zoals European Studies, rechten, International Business en psychologie. Alle cursussen worden in het Engels gegeven. De cursussen zijn gericht op bachelor- en masterstudenten, maar ook op professionals. De MSS is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en Maastricht School of Management.

Foundation Programme

Sommige internationale middelbare schooldiploma’s voldoen niet aan de normen en toelatingseisen van de Nederlandse universiteiten, waardoor de aankomende student niet wordt aangenomen bij een Nederlandse bacheloropleiding. Voor deze aankomende studenten bieden we het eenjarige Foundation Programme aan, dat hen helpt te worden toegelaten tot de bacheloropleiding van hun keuze.

Foundation Programme

Blik op de toekomst: nieuwe double degree opleidingen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor ‘double degree’-masteropleidingen. Op dit moment werken we samen met de University of Leeds aan een opleiding International Medicine. We hebben ons beleid verfijnd om deze processen beter te kunnen stroomlijnen en we volgen nauwlettend de nationale ontwikkelingen, zoals aanstaande wetswijzigingen op het gebied van internationalisering