Internationale opleidingen

Center for European Studies

students

Het Center for European Studies (CES) faciliteert dynamische, Engelstalige study abroad programma’s met geïntegreerde weekend trips, studiereizen, en aan vakken gerelateerde (bedrijfs)bezoeken. De programma’s zijn gericht op internationale studenten die graag in het buitenland willen studeren, maar niet in het kader van een uitwisseling. Jaarlijks nemen er rond de 700 studenten deel aan de programma’s van het CES, die in duur variëren van drie weken tot een volledig jaar. Het CES werkt samen met partneruniversiteiten over de hele wereld maar biedt ook programma's aan waar individuele studenten zich voor kunnen aanmelden.

 Bekijk hier een overzicht van de universiteiten en colleges waar het CES mee samenwerkt.

 

Maastricht Summer School

students_group

Maastricht Summer School (MSS) is opgericht in 2012 en biedt cursussen aan die gericht zijn op bachelor- en masterstudenten, maar ook op professionals. Er kan gekozen worden uit verschillende cursussen op het gebied van kunst & cultuur, business & economie, rechten & politiek, wetenschap en sociale wetenschappen. De duur van de cursussen varieert van een tot drie weken. Het volledige cursusaanbod is te vinden op de geheel nieuwe website.

Foundation Programme

Sommige internationale middelbare schooldiploma’s voldoen niet aan de normen en toelatingseisen van de Nederlandse universiteiten, waardoor de aankomende student niet wordt aangenomen bij een Nederlandse bacheloropleiding. Voor deze aankomende studenten bieden we het eenjarige Foundation Programme aan, dat hen helpt te worden toegelaten tot de bacheloropleiding van hun keuze.

Foundation Programme

Blik op de toekomst: nieuwe double degree opleidingen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor ‘double degree’-masteropleidingen. Op dit moment werken we samen met de University of Leeds aan een opleiding International Medicine. We hebben ons beleid verfijnd om deze processen beter te kunnen stroomlijnen en we volgen nauwlettend de nationale ontwikkelingen, zoals aanstaande wetswijzigingen op het gebied van internationalisering