Vanuit het buitenland naar de UM

Vanuit het buitenland komen om in Maastricht te studeren is een hele stap. De UM ondersteunt je graag bij de voorbereiding.

UM beurzen voor inkomende studenten

Voor internationale studenten die in Maastricht willen gaan studeren zijn beurzen beschikbaar. Kijk of je in aanmerking komt. Deze informatie is alleen in het Engels beschikbaar.

Lees meer (only in English)

Visum en verblijfsvergunning

Sommige buitenlandse studenten hebben een visum en/of verblijfsvergunning nodig om in Nederland te mogen studeren. Dit is afhankelijk van je nationaliteit. Kijk wat voor jou geldt.

Lees meer

Welkomstpakket voor internationale studenten

De UM helpt internationale studenten graag met handige informatie bij het plannen van hun reis naar Nederland en biedt hen de mogelijkheid om de rest van de internationale studentengemeenschap op een informatieve en leuke manier te ontmoeten.

Lees meer

Pre-Academic Training

De Universiteit Maastricht biedt internationale studenten een uitgebreid trainingsprogramma aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van je academische leven in Maastricht.

 Lees meer (UK only)

UM Guesthouse

Internationale studenten en exchange studenten kunnen woonruimte vinden in het UM Guesthouse.

Lees meer

Een Nederlandse bankrekening openen

Buitenlandse studenten met een IBAN-bankrekening hebben geen Nederlandse bankrekening nodig. Je kunt vanaf een IBAN in heel Europa geld ontvangen en betalen. Heb je geen IBAN dan kan het handig zijn om een Nederlandse bankrekening te openen.

Lees meer

Informatie voor vluchtelingen

Ben je een vluchteling en wil je graag studeren aan de Universiteit Maastricht? Maak dan een afspraak met onze centrale contactpersoon voor vluchtelingen. 

Lees meer