Faciliteiten

Naast sporten zijn er nog een hoop andere dingen te doen in het USC. Bezoek het spreekuur van de fysio, kom studeren in één van onze Learning Spaces, of geniet van een lekkere koffie in het sportcafé. Het is ook mogelijk om één of meerdere zalen binnen het USC te huren voor bijvoorbeeld een sportevenement of een ander UM-gerelateerd evenement.

Sportlocaties

Bekijk alle indoor en outdoor sportlocaties van UM SPORT.

Lees meer

Fysiotherapie

Sport je fanatiek, maar heb je weleens last van lichamelijke klachten? Ga dan naar het gratis sportspreekuur. Een goed advies kan je helpen om erger te voorkomen.

Lees meer over fysiotherapie

Learning Spaces bij het sportcentrum

Het Universitair Sportcentrum kun je ook studeren. Naast sport en koffie, biedt het USC ook een groot aantal Learning Spaces. 

Lees meer over Learning Spaces 

Huuraanvraag

In het USC is het mogelijk om één of meerdere zalen binnen te huren voor bijvoorbeeld een sportevenement of een ander UM-gerelateerd evenement.

Let op: alle huuraanvragen moeten door UM SPORT goedgekeurd worden. Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie.

Foto/video aanvraag

Als je foto's of video's wilt maken in het Universitair Sportcentrum, moet je vooraf toestemming krijgen.

Dit is de manier waarop je een aanvraag indient:
1.  Stuur een mail naar umsports@maastrichtuniversity.nl met een plan/draaiboek/onderwerp over wanneer je wilt komen filmen/foto’s, wie je gaat filmen/fotograferen, waar je wilt filmen/fotograferen, waar de video/foto voor bedoeld is en op welke platformen deze video/foto terecht komt.
2.  Deze aanvraag wordt doorgestuurd naar communicatiemedewerker en Facilities UM SPORT om goedkeuring te ontvangen.

Mocht deze aanvraag goedgekeurd zijn:
3.  Op de filmdag zelf meldt je je bij de balie. Bij twijfel belt de balie altijd de communicatiemedewerker of iemand van Facilities. Daarna geeft de balie, mocht dat nodig zijn, gastenpasjes mee aan de filmcrew zodat ze door de poortjes kunnen.
4.  De filmcrew moet altijd toestemming en waar mogelijk een handtekening vragen aan alle personen die op film staan. Hiervoor dient de crew een UM conform toestemmingsformulier te hebben. Deze toestemmingsformulieren is aan te vragen bij de balie van UM SPORT.
5.  Het gemaakte beeldmateriaal dient vóór publicatie altijd eerst te worden getoond aan de communicatiemedewerker van UM SPORT.

Let op: Alleen communicatiemedewerker en Facilities UM SPORT mogen toestemming geven voor een aanvraag.

UM SPORT Café

In het USC staan sporten, studeren en samen tijd doorbrengen centraal. Bij het UM SPORT Café kun je samen met je vrienden na het sporten kletsen en genieten van een lekkere koffie, smoothie of hapje.

Rookverbod UM-terreinen

Kaart grenslijnen rookvrij MUMC+

Sinds 1 augustus 2020 is het roken op terreinen van onderwijsinstellingen (inclusief HBO en WO) niet meer toegestaan. De UM hecht waarde aan een gezonde werk- en leeromgeving en omarmt de rookvrije universiteit. Daarom zijn alle terreinen van de UM, inclusief het Universitair Sportcentrum, sinds 1 augustus 2020 rookvrij. Deze maatregel geldt voor iedereen: studenten, medewerkers, bezoekers en leveranciers. Het rookverbod geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week en geldt voor alle rook- en tabakswaar (inclusief e-smokers). De grenzen van de rookvrije terreinen (inclusief binnenterreinen) zijn duidelijk gemarkeerd met borden en trottoirtegels.

Genderneutraal toilet

Het Universitair Sportcentrum heeft genderneutrale douches, kleedruimtes en toiletten.