Diversiteit & Inclusiviteit

De Universiteit Maastricht, dé Europese universiteit van Nederland, maakt zich sterk voor een inclusieve cultuur. Als Europese universiteit met een wereldwijde blik zijn we ons ervan bewust dat in onze diversiteit onze kracht schuilt. Het gaat ons om meer dan quota en afspraken: we staan voor een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

 

Een zorgzame en duurzame universiteit te zijn is het fundament van UM’s Strategische programma 2022-2026

 

We streven ernaar om medewerkers en studenten uit alle lagen van de bevolking mee te laten tellen in de warme UM gemeenschap. Van evenementen met bijzondere gastsprekers tot langlopende projecten gefinancierd door de D&I Grants, er is altijd iets waar je aan mee kunt doen. Als gezinsvriendelijke universiteit willen we studie en carrière voor studenten en medewerkers met zorgtaken makkelijker maken.

Bekijk de website en neem contact op als je betrokken wilt zijn of vragen en suggesties hebt.

 

De video hieronder geeft inzicht in waar Diversiteit en inclusiviteit bij Universiteit Maastricht voor staat en hoe je betrokken kunt raken om te ondersteunen, te luisteren en een verschil te maken.

Conferentie Seksueel Geweld - Preventie en Support

Op 3 november 2021 organiseerde de UM de conferentie over “Sexual Assault and Harassement - Prevention and Support at UM and in Maastricht”.

Je kunt de opnamen van de presentaties, discussies en ondertekening van het #LetsTalkAboutYes – manifest terugkijken (Engels).

Diversity Day 2021: Moving Conversations

Statement van het D&I Office

Haat wordt bij de UM nooit getolereerd!

Bij het D&I Office spreken we ons uit tegen elke vorm van (cyber-) haat in onze gemeenschap. Lees de volledige brief!

News

 • STOP! oranje hand

  STOP! Seksueel geweld

  woensdag, juni 9, 2021

  Seksueel geweld is helaas een realiteit onder studenten in Nederland, zoals blijkt uit het deze week gepubliceerde I&O Research-rapport. De UM heeft een soortgelijk onderzoek gedaan waarvan de resultaten dit najaar verschijnen.

  Lees verder
 • Internationale Vrouwendag: een UM-perspectief

  vrijdag, maart 5, 2021
  Lees verder
 • Verdraagzaamheid - communicatie is de sleutel

  maandag, november 16, 2020
  Lees verder

Plattegrond van UM locaties met faciliteiten

Klik op de groene knop voor de plattegrond waarop je kunt zien in welke UM locatie je de volgende faciliteiten kunt vinden:

 • gender neutrale toiletten
 • toegankelijke toiletten
 • kolf- en rustruimtes
 • baby verschoontafels

Contact

Kantoor Diversiteit & Inclusiviteit

Neem voor vertrouwelijke meldingen of meldingen van discriminatie of seksuele intimidatie contact op met de vertrouwenspersonen voor medewerkers of studenten.

Locatie D&I Office:

Bekijk de Over ons pagina voor contactgegevens van de medewerkers.

Volg ons:

 Facebook   ​Instagram   LinkedIn