Diversiteit & Inclusiviteit

De Universiteit Maastricht maakt zich sterk voor een inclusieve cultuur. Als een van de meest internationale universiteiten in Europa zijn we ons ervan bewust dat in onze diversiteit onze kracht schuilt. Het gaat ons om meer dan quota en afspraken: we staan voor een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

 

Inclusiviteit is een van de hoofddoelen van UM's strategisch programma 2017-2021 Community at the Core  (in het Engels).

 

We streven ernaar om medewerkers en studenten uit alle lagen van de bevolking mee te laten tellen in de warme UM gemeenschap. Van evenementen met bijzondere gastsprekers tot langlopende projecten gefinancierd door de D&I Grants, er is altijd iets waar je aan mee kunt doen. Als gezinsvriendelijke universiteit willen we studie en carrière voor studenten en medewerkers met zorgtaken makkelijker maken.

 

Bekijk de website en neem contact op als je betrokken wilt zijn of vragen en suggesties hebt.

Oprichting UnliMited Netwerk

Bij het D&I Office heeft inclusie onze hoogste prioriteit. De drive om onze doelen te bereiken wordt gevoed door de ervaringen van leden in onze UM-gemeenschap. We willen ervoor zorgen dat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt bij de UM, en daarvoor hebben we jouw input nodig!

Help ons met het oprichten van het UnliMited netwerk voor en door studenten en medewerkers met een functiebeperking en bekijk de UnliMited Netwerk pagina.

News

 • Internationale Vrouwendag: een UM-perspectief

  vrijdag, maart 5, 2021
  Lees verder
 • Verdraagzaamheid - communicatie is de sleutel

  maandag, november 16, 2020
  Lees verder
 • Ophelie Hue

  Inclusiviteit – ook voor jou

  donderdag, juli 16, 2020

  De Universiteit Maastricht houdt zich aan haar belofte om een inclusieve universiteit te zijn. De UM zoekt continu de dialoog en boekt telkens weer verbeteringen. Het probleem is dat dit voor de meeste leden van de UM-gemeenschap een grotendeels onzichtbaar proces is – tot nu toe.

  Lees verder

Plattegrond van UM locaties met faciliteiten

Klik op de groene knop voor de plattegrond waarop je kunt zien in welke UM locatie je de volgende faciliteiten kunt vinden:

 • gender neutrale toiletten
 • toegankelijke toiletten
 • kolf- en rustruimtes
 • baby verschoontafels

Contact

Kantoor Diversiteit & Inclusiviteit

Neem voor vertrouwelijke meldingen of meldingen van discriminatie of seksuele intimidatie contact op met de vertrouwenspersonen voor medewerkers of studenten.

Locatie D&I Office:

Bekijk de Over ons pagina voor contactgegevens van de medewerkers.

Volg ons:

 Facebook   ​Instagram  Twitter