Maaike Gerritse wint de MaCSBio Thesis award 2021
Systems Biology student Maaike Gerritse is de winnaar van de MaCSBio thesis award 2021. Ze won de award met haar thesis over ‘Heterogeneity among trauma-exposed subjects; studied at the multi-omics level’. Ze schreef haar thesis binnen de groep neuro-epigenetica van de afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie van FHML onder de gezamenlijke supervisie van Dr. Lars Eijssen en Dr. Rachel Cavill.
In haar afstudeerwerk integreerde Maaike transcriptomics, methylatie, en proteomicadata om de heterogeniteit te bestuderen die wordt waargenomen bij PTSS-patiënten (posttraumatische stressstoornis). Dit is met name van belang omdat bekend is dat deze patiënten zeer uiteenlopende symptomatologie vertonen. Maaike bestudeerde deze uiteenlopende symptomatologie op fysiologisch en moleculair niveau.
"Er zitten ontzettend veel hardwerkende en getalenteerde jonge wetenschappers in onze onderwijsgroep, dus het was een hele eer om de MaCSBio Thesis Award in ontvangst te mogen nemen!
Maaike Gerritse
De MaCSBio Thesis Award
Het Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio) ondersteunt wetenschappelijke excellentie en impact onder MSc Systems Biology studenten door jaarlijks een masterthesis-award uit te reiken.
Elk jaar selecteert MaCSBio een van de afstuderende MSc Systems Biology studenten voor de MaCSBio Thesis Award op basis van:
- Kwaliteit van de thesisverdediging
- Kwaliteit van de geschreven thesis
- Wetenschappelijke bijdrage van de geschreven thesis
- Academische resultaten
De prijs is bestemd voor de student wiens masterscriptie het beste getuigt van origineel onderzoek, schrijf- en presentatievaardigheden en kritisch denken in de opleiding MSc Systems Biology die aan Maastricht University wordt aangeboden.
Lees ook
-
Twee nieuwe academische opleidingen in Venlo van start
Twee opleidingen, één van de Universiteit Maastricht en één van de universiteiten in Maastricht en Nijmegen, mogen beginnen. Beide technisch-natuurwetenschappelijke opleidingen staan in het teken van een duurzame wereld en zijn onderdeel van de Faculty of Science and Engineering. De opleidingen...
-
UM-student Natasha Lawrie onderzoekt Borneose olifant: “Ik had maar één week om ze te vinden”
Natasha Lawrie, bachelorstudent van het Maastricht Science Programme, trok 4 maanden door het regenwoud van Sabah en deed daar verrassende ontdekkingen over het eetgedrag van de bedreigde Borneose olifant.
-
Brightlands Circular Space richt zich op integrale benadering van volledige plastic waardeketen
In Limburg is vandaag officieel de bouw gestart van Brightlands Circular Space, een demonstratiefaciliteit die de overgang naar circulaire plastics versnelt. Deze innovatieplek voor de plastics van de toekomst wordt op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen gevestigd.