22e RAGweek Maastricht
Jawel, het is weer RAGweek, de week waarin studenten zich inzetten voor het goede doel. Ook in coronatijd. Nee, zeker in coronatijd. Want dit jaar staan de inzamelingsactiviteiten in het teken van ouderdom en eenzaamheid. Studenten die geld ophalen voor Maastrichtse ouderen - een prachtig lokaal initiatief.
Er wordt samengewerkt met Stichting Met je hart Maastricht. Die organiseert ontmoetingen voor kwetsbare ouderen waar ze iets aan hebben. En de stichting inspireert anderen om in actie te komen. Zoals de studenten van RAGweek Maastricht. Geef dus met heel je hart van 16 tot 23 april.
Voor het goede doel
De RAGweek is een jaarlijks terugkerende week waarin studieverenigingen, studentensportverenigingen en studentenverenigingen van Maastricht samenwerken om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verdienen voor goede doelen.
Ze organiseren daarvoor activiteiten zoals een veiling, een sporttoernooi, diners, borrels, etc. Daarnaast krijgt de stichting ook geld binnen door giften en donaties. Op die manier steunen de studenten andere mensen die hulp nodig hebben.
De geschiedenis van RAGweek
Aan het einde van de negentiende eeuw wilden studenten in Engeland iets terugdoen voor de maatschappij. Ze schreven gedichten op vodjes (‘rags’) en verkochten die en zamelden kleding in om te doneren. Zo ontstond de RAG (‘Raise and Give’) Week.
Jasper Grosskurth, UM-alumnus en oprichter van de RAGweek Maastricht, zag het concept voor het eerst in Ierland, tijdens zijn uitwisseling naar het Trinity College Dublin. Hij introduceerde het rond de eeuwwisseling in Maastricht, om de sociale betrokkenheid onder studenten te vergroten en om de relaties tussen student en stad te verbeteren. Inmiddels is de RAGweek in steeds meer Nederlandse studentensteden doorgedrongen.
Het bestuur van de RAGweek bestaat dit jaar uit Iris Ariëns, Rebecca Baijer, Rachel van den Kieboom en Babette Lambers.
https://ragweekmaastricht.wordpress.com/


Lees ook
-
-
Studio Europa presenteert verzameling beleidsnota's over digitalisering
Studio Europa presenteert haar nieuwe Policy Brief Collection on Digitalisation, met inzichten van experts van de Universiteit Maastricht uit verschillende disciplines over de impact van de DSA op online platforms, AI-technologieën en burgers.
-
Weren, kleren, smeren: zongedrag en huidkankerpreventie
Yara Sievers is PhD-kandidaat bij CAPHRI en doet onderzoek naar zonbeschermingsgedrag in Nederland.