De Bachelor Open Dag was een topdag
Het was volle bak afgelopen zaterdag tijdens de UM Bachelor Open Dag die tweemaal per jaar gehouden wordt. Ruim drieduizend aankomende studenten bezochten de faculteiten van de Universiteit Maastricht.
Positieve reacties
Veel studiekiezers lieten zich positief uit over de Open Dag van afgelopen zaterdag. Een van hen is Alex, een Catalaanse student die in België woont en meer wilde weten over twee opleidingen aan de UM: Business Engineering en Maastricht Science Programme.
“Je ziet veel van de stad en de programma's zijn echt interessant. Waarom Maastricht? Prima stad, ik hou er wel van. En de Open Dag is ook echt goed. Je kunt wel zeggen dat je een internationale universiteit bent, maar vandaag kunnen we het allemaal ook zelf voelen. Overal hoor je allerlei talen en iedereen spreekt Engels. Dat is geweldig! Ik denk dat het niet echt moeilijk zal zijn om me hier thuis te voelen."
De internationale sfeer in Maastricht is ook een van de drie redenen waarom de 17-jarige Noah (Belgische nationaliteit, woonachtig in Groot-Brittanië) naar de Open Dag was gereisd. De andere twee: "Het Data Science programma en gewoon lekker weg zijn uit Engeland".
Heb je de Open Dag gemist?
Geen nood: bezoek onze Virtuele Open Dag. Die staat 24/7 voor je klaar. En zet alvast de volgende Bachelor Open Dag in je agenda: zaterdag 8 februari 2020.
De eerstvolgende Master Open Dag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019.
Een foto-impressie van de Bachelor Open Dag
Guglielmo (16, van oorsprong Italiaans, uit Brussel) was onder de indruk van de Talk to an International Student sessies. "Die zijn geweldig. De studenten zijn erg geïnteresseerd en vriendelijk, en ze geven goede informatie. Je hebt dan snel door of je hier wel past met jouw cultuur. Bovendien heb ik veel informatie gekregen over huisvesting, de introductieweek en het vakkenpakket van het Science Programme.”
Lucil Dubic uit België vond de cursussen aan de UM “anders en geclusterd volgens een verbindend onderwerp”. Dat maakt het zeer aantrekkelijk “voor iemand met honger naar kennis”. Ze was ook onder de indruk van de vriendelijke omgeving, de kleinschalige versie van onderwijs en de persoonlijke benadering van het leerproces.
Een van de jongste studiekiezers was Daantje van Well uit Maastricht. De 15-jarige VWO leerling voelde zich welkom en op haar gemak tussen de oudere studenten. Ze voelde zich aangetrokken door het probleemgestuurd onderwijs aan de UM: “Dat is praktisch, leerzaam en leuk. En ik houd niet zo van boeken of stilzitten in de klas.”
En op social media kwam commentaar dat we onvertaald zullen laten:
"Thank you for organising a stellar Bachelor Dag. My daughter is over the moon with excitement!!!"
Meeste bezoekers
De drie meest bezochte faculteiten waren: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, School of Business and Economics en Faculty of Law, in die volgorde.
Opblaasbare Google Maps markers waren geplaatst bij de tijdelijke haltes van de UM shuttlebussen. De cateraar Albron leverde onder andere vegan vlaaien en zorgde voor duurzaam bestek en bordjes, waardoor de ecologische voetafdruk van ook deze editie van de BOD beperkt bleef.
Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...