Jan Nijhuis benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau
Op woensdag 1 mei ontving prof. dr. Jan Nijhuis de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn grote inzet op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied. Nijhuis ontving de onderscheiding uit handen van Dieudonné Akkermans, burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten.
Internationale gynaecoloog met passie voor wetenschap, onderwijs en medemens
Op nationaal en internationaal niveau inspireert Nijhuis mensen in de gynaecologie en verloskunde. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan zijn baanbrekend onderzoek op het terrein van de foetale gedragingen. Hierdoor heeft hij meerdere publicaties op zijn naam staan. In 1993 ontving Nijhuis ‘De Snoo van ’t Hoogerhuijs’-onderscheiding voor zijn perinatale onderzoek. Tevens werd hij benoemd tot ‘honorary member of the academic staff’ bij de University of Reading in het Verenigd Koninkrijk.
Veel inzet voor kwaliteit en verbetering van de verloskundige zorg
Professor Nijhuis is actief in diverse commissies en adviesorganen in zijn vakgebied. Zo vertegenwoordigt hij Nederland binnen de ‘Euro-Peristat working group’. Ook initieerde hij de cursussen ‘Managing Obstetric Emergencies & Trauma’ en ‘Foetale bewaking’. Gedurende zijn hele carrière zette Nijhuis zich in voor de kwaliteit en verbetering van de verloskundige zorg. Zowel voor patiënten, alsook voor de wetenschap en het onderwijs aan de Universiteit Maastricht.
Bron: Gemeente Eijsden-Margraten
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.