UM-awards 2016 uitgereikt aan twee medewerkers

De UM-award, de prijs die jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie van de UM wordt uitgereikt aan zeer betrokken medewerkers, is maandag 9 januari uitgereikt aan Len Cuppens en Bakir Bulić. Len Cuppens is de langst zittende pedel, die academische ceremonies als promoties en oraties in goede banen leidt. Bakir Bulić is projectmanager bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en begeleidde al vele strategisch belangrijke projecten voor de UM en het Maastricht UMC+.

UM employee awards

Voor de UM-award werden dit jaar 33 medewerkers genomineerd door hun collega’s. Criterium voor de toekenning is dat de genomineerde zich heeft onderscheiden met een bestuurlijke, wetenschappelijke of dienstverlenende prestatie, of een bijzondere maatschappelijke verdienste. Juryvoorzitter Nick Bos, vice-voorzitter van het College van Bestuur, reikte de twee prijzen uit, bestaande uit een dinerbon van vijfhonderd euro en een beeldje van kunstenares Desmaret.  

Len Cuppens werkt bij het Maastricht University Office, waar ze een waar vraagbaak is voor zowel hoogleraren als promovendi. “De enorme groei van het aantal promoties in 2016 heeft ze met een stralende glimlach in goede banen geleid. Ze bezorgt met haar tomeloze inzet menige promovendus en hoogleraar een memorabele dag en denkt tegelijkertijd op alle niveaus mee over het verder optimaliseren van academische zittingen”, aldus Nick Bos.
(Len Cuppens werd over haar werk geïnterviewd voor de UM-website. U kunt het, na wat omlaag scrollen, hier vinden.)
Bakir Bulić is een jonge UM-alumnus met een staat van dienst waar menige projectmanager of beleidsmedewerker in zijn werkzame leven niet aan toe komt. “Hij was van groot belang voor de versterking van de natuurwetenschappen, aanpassing van de science-concentration in UCM, de komst van de onderzoeksinstituten M4i en MERLN en de ontwikkeling van Chemelot InSciTe vanuit UM en MUMC+. Interfacultaire samenwerking staat bij hem hoog in het vaandel en hij heeft een perfect gevoel voor politiek”, aldus Nick Bos.
Bezoek zijn persoonlijke pagina.

Lees ook

  • Het aantal jongvolwassenen in Zuid-Limburg blijft dalen. Daardoor wordt het tekort aan arbeidskrachten groter, wat ertoe zou kunnen leiden dat bedrijven de regio verlaten. De internationale studentenpopulatie van de UM kan soelaas bieden.

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...