De Universiteit Maastricht wil een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven. Zij is ervan overtuigd dat ze dat kan bereiken door medewerkers en studenten uit te dagen en te stimuleren om het beste uit henzelf te halen. Door die medewerkers in te zetten voor de werkzaamheden waarin ze het beste tot hun recht komen. En door medewerkers aan te nemen en in dienst te houden die passen bij het profiel en de ambitie van de UM.
Internationalisering, zich onder meer uitend in het aantrekken van diverse nationaliteiten en culturen, is daarbij een expliciete keuze. Evenals het toenemende belang van Engelse taalvaardigheid in alle posities binnen de UM.
HR Universiteit Maastricht
Bezoekadres
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht
Postadres
Postbus 616
6200 MD Maastricht
Secretariaat
Wendy Koene
+ 31 43 38 82724
Nieke Last
+ 31 43 38 82711
Stefanie Hollanders
+31 43 38 83191
Alle praktische zaken op een rij:
Jij en je werk
Geldzaken
Formulieren
Bedrijfsvoering
Informatie over Nederlands onderzoek en hoger onderwijs (in het Engels)
Alles over (loopbaan)ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden:
Loopbaancentrum
Staff Development Centre
Cursussen voor medewerkers
De Universiteit Maastricht vindt het van groot belang haar buitenlandse medewerkers een hartelijk onthaal te geven en een goede start voor hun verblijf in Maastricht of haar directe omgeving.
Bent u een nieuwe buitenlandse UM-medewerker?
Bent u een UM-medewerker met een buitenlandse nationaliteit?
Bent u een UM-medewerker en wordt u tijdelijk naar het buitenland uitgezonden?
KCIS, onderdeel van HR-afdeling van de Universiteit Maastricht, helpt u daar graag bij. Zodra wij van uw HR-adviseur bericht hebben ontvangen over uw komst/detachering en aanstelling, nemen wij contact met u op en starten we met de procedurebegeleiding.
Alle informatie voor internationale medewerkers vindt u op de KCIS website. (alleen in het Engels)
De data voor het pensioenspreekuur van 2019 zijn gepland. Spreekuren vinden plaats op 24 januari, 23 mei en 24 oktober in de Binnenstad en op 12 maart, 10 september en 3 december in Randwyck.
Met ingang van 1 juli 2018 is de Regeling Melding Misstanden in werk getreden. Deze regeling vervangt de klokkenluidersregeling.
De Nederlandse Universiteiten zijn met de werknemersorganisaties tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao Nederlandse Universiteiten (cao-NU).
Het getekend akkoord is beschikbaar via de website van de VSNU.
De cao heeft een looptijd van 1 juli 2017 tot en met 31 december 2019.
De afspraken uit het akkoord zullen zo spoedig mogelijk in de tekst van de cao verwerkt worden.
Leven is meer dan alleen werken en voor ontspanning en gezelligheid ben je in Maastricht op de juiste plek. Wat heeft de stad allemaal te bieden? Een breed aanbod aan cultuur, van theater tot film (maar liefst twee bioscopen en een filmhuis), van opera tot jazz. (Experimentele) kunst, design en architectuur in musea en presentatie-instellingen.
Raadpleeg de onderstaande websites voor tal van leuke activiteiten en evenementen in Maastricht en omstreken.
Maastrichtnet.nl uitagenda
Kumulus
Studium Generale
VVV Maastricht
Theater aan het Vrijthof
Lumière
TEFAF Maastricht is wereldwijd de meest toonaangevende kunstbeurs en is een absolute must voor kunstverzamelaars en afgevaardigden van musea. TEFAF Maastricht presenteert de beste werken van de circa 275 belangrijkste galerieën uit twintig landen.
Hora est!
Fietsend op je werk
Your home is your castle
De les van David Lynch
Kleurrijke tassen en mensen
“Helpen is moeilijk”
Maastricht Bereikbaar
Vanwege de werkzaamheden aan de A2 en de bouw van de tunnel zijn er de afgelopen jaren allerlei initiatieven ontwikkeld om het aantal verkeersbewegingen in en om rondom Maastricht terug te dringen. De Universiteit Maastricht heeft een convenant ondertekend en daardoor de inspanningsverplichting op zich genomen om hier actief aan mee te werken.
Zolang de werkzaamheden aan de A2 en de tunnel gaande zijn, blijft de UM, als convenantpartner van Maastricht Bereikbaar, middels de FD, medewerkers en studenten attenderen op de werkzaamheden en allerlei acties en initiatieven om het aantal verkeersbewegingen in de spits terug te brengen.
Voor een overzicht van alle initiatieven voor UM-medewerkers, zie Slim werken / Slim reizen.