Werken bij de UM

De Universiteit Maastricht wil een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven. Zij is ervan overtuigd dat ze dat kan bereiken door medewerkers en studenten uit te dagen en te stimuleren om het beste uit henzelf te halen. Door die medewerkers in te zetten voor de werkzaamheden waarin ze het beste tot hun recht komen. En door medewerkers aan te nemen en in dienst te houden die passen bij het profiel en de ambitie van de UM.

Internationalisering, zich onder meer uitend in het aantrekken van diverse nationaliteiten en culturen, is daarbij een expliciete keuze. Evenals het toenemende belang van Engelse taalvaardigheid in alle posities binnen de UM.

 

Kenniscentrum voor Internationale Medewerkers

De Universiteit Maastricht vindt het van groot belang haar buitenlandse medewerkers een hartelijk onthaal te geven en een goede start voor hun verblijf in Maastricht of haar directe omgeving.

 Bent u een nieuwe buitenlandse UM-medewerker?
 Bent u een UM-medewerker met een buitenlandse nationaliteit?
 Bent u een UM-medewerker en wordt u tijdelijk naar het buitenland uitgezonden?

KCIS, onderdeel van HR-afdeling van de Universiteit Maastricht, helpt u daar graag bij. Zodra wij van uw HR-adviseur bericht hebben ontvangen over uw komst/detachering en aanstelling, nemen wij contact met u op en starten we met de procedurebegeleiding.

Alle informatie voor internationale medewerkers vindt u op de KCIS website. (alleen in het Engels)

HRM-nieuws

 • Nieuwe CAO

  dinsdag, augustus 8, 2017

  Eerder hebben wij bericht dat de Nederlandse Universiteiten met de werknemersorganisaties tot een akkoord zijn gekomen voor een nieuwe cao Nederlandse Universiteiten (CAO-NU).

  De volledige tekst van de CAO-NU is nu beschikbaar op de website van de VSNU.
  De looptijd van deze CAO is van 2 juli 2016 t/m 30 juni 2017 en is verlengd tot 1 juli 2018.

  Teksten op de website van de UM zullen in de komende periode worden aangepast.

  Lees verder
 • Opbouw, opname en registratie van vakantie

  dinsdag, mei 30, 2017

  Het College van Bestuur hecht aan een goede balans voor de medewerkers tussen werk en vrije tijd. Medewerkers moeten voldoende verlof opnemen, zo wordt breed onderschreven. Derhalve heeft het College van Bestuur een mail gestuurd aan alle medewerkers inzake opbouw, opname en registratie van vakantie.

  Lees verder
 • CZ blijft collectieve zorgverzekeraar

  maandag, december 12, 2016

  Volgend op ons bericht  van 22 november 2016 kunnen wij u mededelen dat  het College van Bestuur besloten heeft de collectieve zorgverzekering met CZ te verlengen. Medewerkers en oud-medewerkers en hun gezin die willen overstappen naar CZ of een andere zorgverzekeraar moeten voor 31 december 2016 hun lopende zorgverzekering opzeggen. Uiterlijk 1 februari 2017 moet een nieuwe zorgverzekering zijn afgesloten.

  Lees verder

UM in beeld

Naast het werk

Leven is meer dan alleen werken en voor ontspanning en gezelligheid ben je in Maastricht op de juiste plek. Wat heeft de stad allemaal te bieden? Een breed aanbod aan cultuur, van theater tot film (maar liefst twee bioscopen en een filmhuis), van opera tot jazz. (Experimentele) kunst, design en architectuur in musea en presentatie-instellingen.

Raadpleeg de onderstaande websites voor tal van leuke activiteiten en evenementen in Maastricht en omstreken.

 Maastrichtnet.nl uitagenda   
 Kumulus  
 Studium Generale  
 VVV Maastricht  
 Theater aan het Vrijthof  
 Lumière  

 

 

 

TEFAF Maastricht is wereldwijd de meest toonaangevende kunstbeurs en is een absolute must voor kunstverzamelaars en afgevaardigden van musea. TEFAF Maastricht presenteert de beste werken van de circa 275 belangrijkste galerieën uit twintig landen.

Alles over U, UM medewerkers aan het woord

Slim werken / Slim reizen

Slim reizen

Maastricht Bereikbaar
Vanwege de werkzaamheden aan de A2 en de bouw van de tunnel zijn er de afgelopen jaren allerlei initiatieven ontwikkeld om het aantal verkeersbewegingen in en om rondom Maastricht terug te dringen. De Universiteit Maastricht heeft een convenant ondertekend en daardoor de inspanningsverplichting op zich genomen om hier actief aan mee te werken.

Zolang de werkzaamheden aan de A2 en de tunnel gaande zijn, blijft de UM, als convenantpartner van Maastricht Bereikbaar, middels de FD, medewerkers en studenten attenderen op de werkzaamheden en  allerlei acties en initiatieven om het aantal verkeersbewegingen in de spits terug te brengen.

Voor een overzicht van alle initiatieven voor UM-medewerkers, zie Slim werken / Slim reizen