Werken bij de UM

De Universiteit Maastricht wil een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven. Zij is ervan overtuigd dat ze dat kan bereiken door medewerkers en studenten uit te dagen en te stimuleren om het beste uit henzelf te halen. Door die medewerkers in te zetten voor de werkzaamheden waarin ze het beste tot hun recht komen. En door medewerkers aan te nemen en in dienst te houden die passen bij het profiel en de ambitie van de UM. Internationalisering, zich onder meer uitend in het aantrekken van diverse nationaliteiten en culturen, is daarbij een expliciete keuze. Evenals het toenemende belang van Engelse taalvaardigheid in alle posities binnen de UM.

Hier vind je meer informatie over: 

  HR-beleid
  Openstaande vacatures
  Arbeidsvoorwaarden
  HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R)
  Knowledge Centre for International Staff
  Naast het werk

Vacatures

Wil jij werken bij de UM? Hier vind je meer informatie over de actuele vacatures bij de Universiteit Maastricht, voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend- en beheerspersoneel.

Arbeidsvoorwaarden

UM biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden die zijn vastgesteld in de   cao-NU. Daarnaast kun je van ons een aantal aantrekkelijke eigen arbeidsvoorwaarden verwachten met speciale aandacht voor de werk-privé balans en het welzijn van jou als medewerker.

Als drager van het keurmerk 'Family-friendly University' bieden we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. Als UM-medewerker kun je ook meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.

HR-beleid

De Universiteit Maastricht (UM) is een internationale werkgever voor zo’n 4500 medewerkers. Hun duurzame inzetbaarheid staat centraal in het HR-beleid en daarbij is veel aandacht voor diversiteit, inclusiviteit, leiderschap en loopbaanontwikkeling.

HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R)

De Universiteit Maastricht schaart zich achter de principes van het Europees Handvest voor Onderzoekers en de Gedragscode voor Recruitment van Onderzoekers. Deze worden geïmplementeerd met behulp van de procedure van de HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R).

Het doel is om door middel van HRS4R een inspirerende en stimulerende werkplek voor onderzoekers te creëren. Dit leidt tot erkenning door de Europese Commissie van excellentie in human resources binnen universitair onderzoek.

U kunt meer lezen in de volgende documenten:

  UM Internal Review for Award Renewal & Action plan 2022-2025
  UM Recruitment and Selection guide
  HRS4R Endorsement Letter
  Internal Assessment Report November 2017
  UM Strategie

Neem voor meer informatie contact op Daphne Snackers, beleidsmedewerker HR

Knowledge Centre for International Staff (KCIS)

De Universiteit Maastricht is de meest internationale universiteit van Nederland; 40% van de wetenschappelijk medewerkers en meer dan de helft van haar studenten komt uit het buitenland. Daarnaast is het onderwijs en onderzoek internationaal georiënteerd. Om ervoor te zorgen dat buitenlandse medewerkers zich snel thuis voelen aan de UM, is er veel aandacht voor het creëren van een gastvrije omgeving en een snelle integratie in alle opzichten. Denk aan sociale activiteiten, buddy-programma's en praktische diensten zoals hulp bij het verkrijgen van een visum en taalcursussen.

Het Knowledge Centre for International Staff (KCIS) speelt hierin een proactieve rol voor iedere buitenlandse medewerker die naar de UM komt, medewerkers die een periode naar het buitenland gaan en ‘grenswerkers’.

  Lees meer over KCIS

Naast het werk

Leven is meer dan alleen werken en voor ontspanning en gezelligheid ben je in Maastricht op de juiste plek. Wat heeft de stad allemaal te bieden? Een breed aanbod aan cultuur, van theater tot film (maar liefst twee bioscopen en een filmhuis), van opera tot jazz. (Experimentele) kunst, design en architectuur in musea en presentatie-instellingen.

Hier hebben we hebben wat zaken op een rijtje gezet, zodat je je een beetje een beeld kunt vormen van het leven in Maastricht. Kijk mee met onze studenten en docenten en zie hoe een dag er voor hun uitziet. Leer de stad beter kennen. Of lees meer over studeren, onderzoeken, wonen, ontspannen of sporten in Maastricht.

Maastricht