ITEM en CBS tekenen convenant
Op 16 maart 2016 tekenen CBS en ITEM een convenant om de onderlinge samenwerking te versterken. Het gaat daarbij om de verdere verspreiding en verdieping van kennis en informatie over grensoverschrijdend wonen en werken voor beleid en praktijk. Dit convenant biedt een concrete uitwerking van de bestaande raamwerkovereenkomst tussen Universiteit en CBS in het kader van kennisuitwisseling met Universiteiten.
ITEM is een wetenschappelijk instituut aan de Universiteit Maastricht dat de spil vormt van onderzoek, advisering, kennisuitwisseling en opleidingsactiviteiten over grensoverschrijdende mobiliteit en internationale samenwerking. CBS vervult op het gebied van grensoverschrijdende statistiek een (internationale) voortrekkersrol in EU verband en wil deze aanpak verder verbreden.
Samen met ITEM zal de komende jaren worden gewerkt aan interdiscplinaire onderzoeksprojecten met grensoverschrijdende internationale elementen op het gebied van arbeidsmarktmobiliteit, waaronder arbeidsbemiddeling en grenspendel (-doelgroepen), sociale samenhang, factsheets ten behoeve van de ITEM grenseffectrapportage en aanvullende beleidsanalyse, criminaliteitsbestrijding en preventie en mobiliteit, big data en privacy. Verder spreken beide partijen de uitdrukkelijke intentie uit zich gezamenlijk in te spannen om aanvullende financiering voor deze projecten te organiseren.

Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...