Drie UM wetenschappers in ESB Economentop 40
In de jaarlijkse Economentop 40 van het blad Economisch Statistische Berichten (ESB) prijken dit jaar drie wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Nils Kok, als universitair hoofddocent gespecialiseerd in vastgoedfinanciering en oprichter van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) staat op de achtste plaats.
Verderop in de ranglijst staan hoogleraar micro-economie prof. dr. Jean-Jacques Herings (29) en prof. dr. Ko de Ruyter (37), die zich bezighoudt met neuro-economie.
In de Economentop 40 rangschikt ESB de personen naar hun bijdrage aan de economische wetenschap. Daarbij wordt gekeken naar de score van hun vijftien meest invloedrijke studies. De eerste Economentop 40 werd in 1980 gepubliceerd.
Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...