HKH Prinses Margriet op bezoek bij UM
Op vrijdag 13 november bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet een werkbezoek aan de Universiteit Maastricht. Als erevoorzitter nam de prinses deel aan de achtste bijeenkomst van de Advisory Board Global Health.
De Advisory Board Global Health is een internationaal samengestelde adviesraad voor de Global Health masterprogramma’s van de Universiteit Maastricht en McMaster University (Canada). De board bestaat uit experts afkomstig uit het bedrijfsleven, van NGO’s en professionals uit het werkveld. Vanwege haar speciale relatie met Canada (ze is geboren in Ottawa) en haar betrokkenheid bij de gezondheidszorg is Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter van de Advisory Board. De Advisory Board vergadert beurtelings in Nederland en Canada.
In de vergadering werd onder meer gesproken over de presentatie over het masterprogramma Global Health als best practice tijdens het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Canada. Studenten en alumni van de Master Global Health hielden presentaties over hun ervaringen en Rector Magnificus Luc Soete sprak over ‘innovation in global partnerships’.
Dr. Anja Krumeich, opleidingsdirecteur van de Master Global Health: “HKH Princess Margriet
toonde zich zeer geïnteresseerd in de organisatie en de toekomst van het programma, met inbegrip van de preventie van gezondheidsproblemen en oog voor culturele achtergronden bij de implementatie."
Relevant links
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.