Yvonne van der Meer lid wetenschappelijke commissie van Bio-Based Industries Joint Undertaking
Yvonne van der Meer, universitair hoofddocent op het gebied van duurzaamheid van biobased materialen en hoofd van de afdeling Biobased Materials van Maastricht University, Faculty of Humanities and Sciences is per 12 april benoemd als lid van de wetenschappelijke commissie van de Bio-Based Industries Joint Undertaking. BBI-JU is een publiek-private samenwerking met een omvang van € 3,7 miljard tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC).
Europese circulaire economie
BBI geeft aanzetten voor een Europese circulaire economie, waarbij uitsluitend hernieuwbare natuurlijke bronnen worden gebruikt voor dagelijkse producten die daarmee het stempel “Made in Europe” krijgen. Op die manier kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering en tevens lokale, regionale en nationale economieën ondersteunen. Hiermee ontstaat een duurzaam groeimodel waar generaties na ons van kunnen profiteren.
Wetenschappelijke commissie
Als lid van de wetenschappelijke commissie zal Yvonne van der Meer adviseren over de prioriteiten in de werkprogramma’s en advies geven over de behaalde resultaten in het BBI programma. De wetenschappelijke commissie is versterkt met zes nieuwe leden die geselecteerd zijn uit alle aanmeldingen die binnengekomen zijn op de eerder dit jaar gepubliceerde call voor nieuwe leden. De nieuwe leden zullen worden gepresenteerd op de BBI-JU website.
Lees ook
-
Startsein voor deelname UM aan unieke YUFE bachelor
De UM kan starten als degree awarding partner in het nieuwe unieke bachelorprogramma Urban Sustainability Studies van YUFE (Young Universities for the Future of Europe), een alliantie van tien Europese universiteiten. Deze week ontving de UM een positieve uitslag van de macrodoelmatigheidstoets.
-
Professor Anouk Bollen-Vandenboorn benoemd tot Ridder in de Kroonorde
Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, directeur van het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, is op 3 juli benoemd tot Ridder in de Kroonorde tijdens een plechtige ceremonie op de...
-
Nederlandse Onderwijspremie voor UM-project Study Smart
Het interfacultaire onderwijsinnovatieproject Study Smart van Universiteit Maastricht (UM) is één van de drie winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie 2025. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het Comenius festival in Den Haag.