Veiligheid Chemelot
De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde vandaag het rapport “Chemie in samenwerking; Risicobeheersing op het industriecomplex Chemelot”. Dit rapport stelt vast dat de huidige veiligheid en risicobeheersing op het complex voldoen aan de geldende voorschriften en regels. Werken op de Chemelot Campus wordt dan ook gekwalificeerd als veilig. Desondanks concludeert het rapport dat veiligheidsmaatregelen en risicobeheersing altijd verder kunnen worden verbeterd en geactualiseerd.
De UM is tevreden dat veiligheid en risicobeheersing stevig op de agenda staan van alle bedrijven, organisaties, instellingen en overheden die direct betrokken zijn bij het industriecomplex Chemelot. De UM hoopt dat de aanbevelingen uit het rapport van de Onderzoeksraad zullen worden overgenomen en daar waar mogelijk worden geïmplementeerd. Veiligheid voor bewoners en omwonenden van het industriecomplex verdient continu aandacht en zorg. Als verantwoordelijke organisatie voor onze staf en studenten volgen we dit proces op de voet.
Brightlands Chemelot Campus is een groeibriljant op Chemelot, het bekende petrochemische industriecomplex in Sittard-Geleen. Momenteel werken er 2500 personen (ondernemers, onderzoekers en studenten) bij deze campus. De UM is een van de oprichters van de Brightlands Chemelot Campus en verzorgt er een aantal opleidingen en onderzoeksprogramma’s.
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.