Veel bezoekers tijdens versoberde Bachelor Open Dag
Zaterdag 14 november hebben 3.100 aankomende bachelorstudenten de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht bezocht. Vanwege de gebeurtenissen in Parijs werd het programma versoberd: de informatiesessies begonnen met een minuut stilte en de muziek en het social mediabeleid werden aangepast. Ondanks het stormachtige weer en de gebeurtenissen in Parijs op vrijdagavond, waren er meer bezoekers dan voorgaande jaren.
De bezoekers konden in drie rondes kennismaken met de verschillende opleidingen en faculteiten. Daarnaast konden zij proeven aan het studentenleven en de stad Maastricht. In samenwerking met de VVV werden rondleidingen door de binnenstad en langs diverse gebouwen van de universiteit gehouden.
Op de diverse locaties kregen de studenten informatie over de inhoud van de opleidingen, maar ook over de toelatingseisen, inschrijving, collegegeld, studie- en sportfaciliteiten, studentenverenigingen en op kamers wonen. Uiteraard waren er overal studenten, alumni en docenten aanwezig om vragen te beantwoorden van bezoekers. Ook internationale bezoekers konden hun specifieke vragen stellen aan studenten uit hun eigen land.
In de medische faculteit was een studentenkamer ingericht. Hier konden bezoekers even chillen en ervaringen uitwisselen met studenten. Ook werd er geld ingezameld voor Serious Request. Nieuw dit jaar was het Walking Dinner bij studentenverenigingen: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert bij drie verschillende verenigingen om opendagbezoekers ook alvast met het verenigingsleven te laten kennismaken.
De volgende open dag is de Master Open Dag op 20 februari 2016. Voor aanstaande bachelors is er weer een Bachelor Open Dag op 12 maart 2016.
Lees ook
-
Voor de tweede keer op rij is een UM-team erin geslaagd een gouden medaille te winnen in de prestigieuze iGEM-competitie (International Genetic Engineered Machine) in de synthetische biologie.
-
Wetenschappers van de Universiteit Maastricht zijn betrokken bij een onderzoek naar het gebruik van Limburgse taal in de kinderopvang.
-
Tegen het licht van maatschappelijke uitdagingen en veranderingen op de arbeidsmarkt zou een leven lang ontwikkelen voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Toch laat onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht gefinancierd door de LLO-Katalysator zien dat deelname aan werkgerelateerde cursussen sinds 2004 relatief stabiel is, en blijft steken op 53 procent.