Van ijsjes naar stamppot, waarom ons eetgedrag veranderd in de herfst.
De warme zomerdagen zitten erop en herfstbuien trekken over het land. Hoog tijd om ijsjes en zomerfruit te vervangen voor een knus kopje thee en een stevige stamppot. Waarom gaan we in het najaar eigenlijk anders eten?
Trek in ander eten heeft alles te maken met onze omgevingstemperatuur, zegt Margriet Westerterp, hoogleraar Voedselinnameregulatie bij de mens aan de Universiteit van Maastricht. "De kerntemperatuur van ons lichaam, 37 graden Celsius, daalt bij een lagere omgevingstemperatuur. Een daling van de kerntemperatuur geeft een oncomfortabel gevoel. Als we het kouder krijgen moeten we dus iets doen om op te warmen.
Lees meer op NU.nl
Lees ook
-
Op welk moment van de dag kun je het beste bewegen? Wetenschappers Patrick Schrauwen en Mathijs Hesselink proberen er via onderzoek achter te komen.
-
Hoogleraar Hilde Verbeek deelt haar visie op gezond ouder worden
-
Ter ere van de uitreiking van de VNVA Els Borstprijs voor haar oeuvre, organiseert prof. dr. Marlies Bongers op 1 oktober het symposium “menstruatie in ROOD op de agenda”.