Van bedrijfsleven tot overheid: grote Limburgse zorgen over kabinetsplannen
Niet alleen het onderwijs zelf kijkt met grote zorgen naar de kabinetsplannen om de instroom van internationaal talent in Nederland enorm terug te dringen. In een brief doen ook Limburgse overheden, zorginstellingen en bedrijfsleven een dringend beroep op minister Bruins (OCW) om rekening te houden met regionale kansen en bedreigingen. Als dat niet gebeurt, ondermijnt diens beleid de innovatiekracht van Limburg en “komen de economische en maatschappelijke ontwikkeling in de regio op lange termijn in gevaar”.
Ook het Limburgse bedrijfsleven sluit zich dus aan bij de brief. In een eigen bericht meldt de Limburgse Werkgeversvereniging LWV dat 80% van de werkgevers graag een petitie ondertekent voor het behoud van internationale studenten en talent in Limburg. Daarbij speelt ongetwijfeld mee dat ruim een derde van werkgevers die deelnamen aan een enquête al buitenlandse werknemers in dienst heeft die in Limburg onderwijs hebben gevolgd.
Dat een breed palet aan organisaties zich zo nadrukkelijk en bezorgd uitspreekt, is een steun in de rug bij de inspanningen van medewerkers en studenten van de onderwijsinstellingen om de minister af te brengen van zijn plannen. Lees hier meer over wat daarvoor wordt ondernomen in de oproep aan studenten en medewerkers om op 25 november in Den Haag te protesteren.
Lees ook
-
Universiteiten presenteren zelfregieplan internationale instroom studenten
Op woensdag 16 april presenteren de Nederlandse universiteiten hun gezamenlijke zelfregieplan op het gebied van internationalisering.
-
Eredoctoraat voor Liesbeth Lijnzaad toegekend door Aalborg University
Prof.dr. Liesbeth Lijnzaad, bijzonder hoogleraar Praktijk van het Internationale Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft op 4 april jl. een eredoctoraat ontvangen van Aalborg University (AAU) in Denemarken.
-
Benoeming van Anke Moerland tot hoogleraar Intellectueel Eigendom, Grensverleggende Technologieën en Internationale Handel
Het College van Bestuur heeft Anke Moerland per 1 mei 2025 benoemd tot hoogleraar Intellectueel Eigendom, Grensverleggende Technologieën en Internationale Handel.