Universiteiten maken werk van meer Nederlandstalige bachelors

De Nederlandse universiteiten brengen gezamenlijk het aantal Engelstalige bacheloropleidingen met een derde terug en zijn van plan om aan 35 Engelstalige opleidingen een Nederlandse variant toe te voegen. 

Het is een concreet vervolg op de eerdere aankondiging van de universiteiten over een goede balans in de internationalisering van de onderwijsinstellingen. Lees hier het bericht daarover van Universiteiten van Nederland.

De plannen worden nu verder vormgegeven. Dat gebeurt ook aan de UM, waar faculteiten de mogelijkheden binnen hun opleidingen uitwerken. Wanneer die bekend zijn, informeren we onze medewerkers en studenten.

Lees meer over internationalisering

Lees ook

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • Volgens sociologen Rolf van der Velden (UM)  en Arie Glebbeek (RUG) verkeert het onderwijs in een diepe crisis. Steeds meer mensen volgen een opleiding in het hoger onderwijs om zo voor te blijven op de rest waardoor een ware onderwijswedloop ontstaat. Wijzigingen in het onderwijsbeleid gaan het tij...

  • Maak je klaar voor de ultieme Europese verkiezingservaring! Op 29 april organiseren Studio Europa en Politico de derde editie van het Maastricht Debate, als opwarmertje voor de Europese Parlementsverkiezingen (6-9 juni).

Meer nieuws