Universiteiten maken werk van meer Nederlandstalige bachelors

De Nederlandse universiteiten brengen gezamenlijk het aantal Engelstalige bacheloropleidingen met een derde terug en zijn van plan om aan 35 Engelstalige opleidingen een Nederlandse variant toe te voegen. 

Het is een concreet vervolg op de eerdere aankondiging van de universiteiten over een goede balans in de internationalisering van de onderwijsinstellingen. Lees hier het bericht daarover van Universiteiten van Nederland.

De plannen worden nu verder vormgegeven. Dat gebeurt ook aan de UM, waar faculteiten de mogelijkheden binnen hun opleidingen uitwerken. Wanneer die bekend zijn, informeren we onze medewerkers en studenten.

Lees meer over internationalisering

Lees ook

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

  • We zijn verheugd te kunnen delen dat EDLAB – Maastricht University Centre for Teaching & Learning een Npuls-CTL-subsidie van bijna € 500,000 heeft toegekend gekregen voor de periode van 1 september 2024 tot 1 september 2027. 

Meer nieuws