Universiteit Maastricht partner in ICAI-samenwerking
Vanaf 1 september is het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) officieel een samenwerking tussen 18 Nederlandse kennisinstellingen. Deze overeenkomst helpt het landelijk ecosysteem van kennisinstellingen bij een verbeterde governance van het ICAI-netwerk.
De samenwerking versterkt de ICAI-community aanzienlijk, met als doel een duurzame toekomst voor het netwerk en alle labpartners te waarborgen. ICAI blijft zich richten op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van AI-talent, en het realiseren van impact via onderzoek in de labs, in lijn met de 17 VN-doelen voor duurzame ontwikkeling.
ICAI zal zich nu concentreren op het volledig realiseren van impact binnen het bredere ecosysteem, het bouwen van bruggen tussen labs, en het tonen van impact via blogs en video's. Met deze hernieuwde samenwerking bouwt ICAI voort op kennis sinds 2018 en positioneert zich als leider in de Nederlandse AI-sector. Door samen te werken met nationale instellingen, streeft ICAI naar academische excellentie en praktische AI-toepassingen die een positieve impact op de samenleving hebben. De gezamenlijke inspanningen beloven een toekomst waarin kunstmatige intelligentie een sleutelrol speelt in maatschappelijke uitdagingen en innovatie in Nederland.
De Universiteit Maastricht huisvest drie ICAI labs:
Lijst van ICAI-partners:
- Universiteit Maastricht
- Amsterdam University Medical Centers (AUMC)
- Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)
- Donders Instituut RU
- Erasmus MC
- Erasmus Universiteit Rotterdam
- JADS
- Leiden MC
- Universiteit Leiden
- Nederlands Kanker Instituut
- Radboud UMC
- TU Eindhoven
- TU Delft
- Universiteit Twente
- UMC Groningen
- Universiteit Utrecht
- Universiteit van Amsterdam
- VU Amsterdam
Lees ook
-
Hoe voeden we de wereld in 2050 op een duurzame en gezonde manier? Welke technieken gebruiken we daarvoor? De Universiteit Maastricht zoekt vanaf 8 oktober naar antwoorden in een nieuwe, duurzame kas op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
-
Deze zomer haalden de eerste studenten de finish van de masteropleiding Imaging Engineering. Ze zijn blij met de kans die ze kregen om als één van de eersten mee te doen met deze wereldwijd unieke opleiding die de wetenschap en technologie achter imaging combineert. Hun formule voor succes: chocola.
-
“We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.