UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

Als erevoorzitter van de Advisory Board Global Health – een internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada – nam Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op 16 oktober deel aan de jaarlijkse vergadering. Voor het zeer internationale gezelschap vroeg de prinses aandacht voor een onderwerp dat haar na aan het hart ligt; het wereldwijde probleem van antibioticaresistentie en de noodzaak van internationale geïntegreerde en gecoördineerde actie van verschillende betrokken sectoren zoals de gezondheid van mens en dier, voedselveiligheid en economie. De prinses toonde zich verheugd over de plaats die dit belangrijke onderwerp heeft in de Global Health curricula van beide universiteiten.

HKH Prinses Margriet is erevoorzitter van de Advisory Board Global Health, vanwege haar speciale relatie met Canada (ze is geboren in Ottawa tijdens WOII) en haar betrokkenheid bij de gezondheidszorg en het Rode Kruis.

Tijdens de vergadering die in totaal anderhalve dag duurde kwam een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod, waaronder nieuw aan te bieden courses in het dynamische domein van Global Health, een rapportage over het Learning Symposium in Manipal, India, en de lancering van een nieuw Maastrichts onderzoekscentrum - Centre for Global Health Research and Training - door opleidingscoördinator Prof.Dr. Anja Krumeich. Alumni reflecteerden tijdens hun presentatie op de meerwaarde van het masterprogramma en Rector Magnificus Rianne Letschert sprak over ‘Internationalisation in Higher Education’.

Lees ook

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

  • Wetenschappers van het Maastricht MultiModal Molecular Institute (M4I) ontwikkelden de afgelopen jaren hun ‘intelligente operatiemes’, oftewel iKnife. Het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft nu voor de verdere ontwikkeling van deze techniek ruim 2 miljoen euro beschikbaar...

  • Levende hersenen in een laboratorium en onderzoek naar internetvrijheid. Maar liefst twee wetenschappers van Universiteit Maastricht zijn dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Breng jij ook je stem uit?