12 juni 2019

UM 6e plek in SustainaBul ranking

Vanaf 2012 heeft de SustainaBul (een woordspeling, als een 'bul', de graad die je krijgt als je aan de universiteit studeert) de duurzaamheid van de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen gerangschikt. De ranglijst wordt elk jaar samengesteld door Studenten voor Morgen, een Nederlands studenteninitiatief. Deelnemende instellingen moeten een vragenlijst invullen om het duurzaamheidsniveau van hun onderzoek, onderwijs, bedrijfsvoering en integrale aanpak te beoordelen. Deze maand werden de resultaten van de ranglijst van 2019 gepresenteerd. In de ranglijst van dit jaar namen 16 Nederlandse hogeronderwijsinstellingen deel. De Universiteit Maastricht eindigde op plaats 6, drie plaatsen hoger dan vorig jaar.