6 april 2017
Times Higher Education 200 under 50 Ranking

UM 6e beste jonge universiteit wereldwijd

De Universiteit Maastricht is de zesde beste jonge universiteit ter wereld. Dat blijkt uit de Times Higher Education 200 under 50 ranking. Vorig jaar stond de UM nog op de vierde plek, maar is in deze nieuwe editie ingehaald door twee Koreaanse universiteiten. De UM is nog steeds de tweede Europese universiteit in de lijst, na École Polytechnique Fédérale de Lausanne, die opnieuw de eerste positie inneemt.

Over de THE 200 under 50

Deze ranking voor jonge universiteiten is net als de THE World University Ranking (waar de UM op de 94e plaats staat) gebaseerd op 13 strenge en uitgebreide prestatie-indicatoren voor onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationalisering. De methodologie voor de 200 under 50 (vorig jaar nog 150 onder 50) is een afgeleide versie van de methodologie van de THE World University Rankings, waarbij de reputatie iets minder zwaar meeweegt.

De volledige ranking is te bekijken op de THE-website

Young Universities Summit

De ranking werd bekend gemaakt tijdens de Young Universities Summit in Brisbane, Australië op 5 april. Martin Paul, de president van de Universiteit Maastricht, gaf tijdens deze bijeenkomst een presentatie waarin hij aangaf dat "Jonge universiteiten volwassen genoeg moeten zijn om een eigen reputatie op te bouwen... Gebaseerd op het heden, niet op het verleden!"

Martin Paul tijdens de Young Universities Summit