Subsidie voor onderzoek ‘Levenslang leren en competentieontwikkeling’
Het onderzoek ‘Levenslang leren en competentieontwikkeling’ van Andries de Grip (directeur ROA en en hoogleraar SBE) heeft een NRO subsidie gekregen van € 450.000.
Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe we levenslang leren kunnen bevorderen, rekening houdend met uitdagingen zoals de snelle technologische ontwikkelingen en de gevolgen van het verhogen van de pensioenleeftijd.
Het onderzoeksteam dat bestaat uit Barbara Belfi, Peter van Eldert, Didier Fouarge, Annemarie Künn-Nelen, Davey Poulissen en Bas ter Weel hoopt met dit onderzoek meer inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van Levenslang Leren.
Meer informatie: http://www.mysbe.nl/2016/11/humans-of-sbe-andries/
Lees ook
-
Technologie biedt de mogelijkheid gezondheidszorg en geneeskunde persoonlijker, duurzamer en kwalitatief beter te maken. Daarvoor zijn wel multidisciplinair geschoolde zorgprofessionals en wetenschappers nodig. Nieuwe programma's als de bachelor Regenerative Medicine and Technology en de master Health and Digital Transformation leiden studenten op, die in staat zijn disciplines te overstijgen en kunnen samenwerken met maatschappelijke partners.
-
De UM is in gesprek met CSC, de organisatie die beurzen verstrekt aan Chinese promovendi, over de voortzetting van de samenwerking. Beide partijen zijn van mening dat de samenwerking voor promovendi en voor de instellingen beslist waardevol is.
-
Manon Weusten is de 100.000-ste alumnus van Universiteit Maastricht. De geboren Zuid-Limburgse heeft een internationale blik, houdt van haar regio en wil graag een leven lang blijven leren. Ze vertelt wat de UM voor haar carrière heeft betekend – en waarom ze niet graag in de belangstelling staat.