Studentenorganisatie AIMS wint Maastrichtse Mensenrechtenprijs

 

UM rechtenstudente Vera Kegel heeft samen met haar medestudenten van AIMS (Amnesty International Maastricht Students) de eerste Maastrichtse Mensenrechtenprijs gewonnen.  De uitreiking vond plaats op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) in het stadhuis van Maastricht, waar het winnende team samen met 4 andere finalisten hun project mocht presenteren. Het winnende project bestond uit een voordracht en een video waarin het thema voor deze eerste editie (Iedereen heeft recht op onderwijs) werd geïllustreerd: http://ow.ly/VKXDb.

De winnaars mogen een geldbedrag toekennen aan een goed doel. Daarnaast ontvingen alle 5 finalisten als blijk van erkenning een kunstwerk van Sanne Vaassen.

De Maastrichtse Mensenrechtenprijs is in het leven geroepen door voormalig Burgemeester Onno Hoes van Maastricht, op zijn afscheidsreceptie in juni 2015. Het doel van het thema van 2015 (‘iedereen heeft recht op onderwijs, Artikel 26 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) is dat scholieren en studenten uit het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs tijdens hun studietijd in Maastricht stilstaan bij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De prijsvraag helpt hen zich te verdiepen in het jaarthema, een eigen opvatting c.q. visie te ontwikkelen en die op 10 december (de Dag van de Mensenrechten) overtuigend te delen met medescholieren / -studenten door middel van een creatieve uiting. 

Meer informatie over de Maastrichtse Mensenrechtenprijs: http://maastrichtsemensenrechtenprijs.nl

AIMS 300

Lees ook

  • Het Societal Impact Project

    Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.

    societal impact project biomedical sciences
  • Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19

    Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...

    Timo Clemens and Inge van der Putte
  • Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management

    De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...

    HPIM electives