Studentenorganisatie AIMS wint Maastrichtse Mensenrechtenprijs

 

UM rechtenstudente Vera Kegel heeft samen met haar medestudenten van AIMS (Amnesty International Maastricht Students) de eerste Maastrichtse Mensenrechtenprijs gewonnen.  De uitreiking vond plaats op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) in het stadhuis van Maastricht, waar het winnende team samen met 4 andere finalisten hun project mocht presenteren. Het winnende project bestond uit een voordracht en een video waarin het thema voor deze eerste editie (Iedereen heeft recht op onderwijs) werd geïllustreerd: http://ow.ly/VKXDb.

De winnaars mogen een geldbedrag toekennen aan een goed doel. Daarnaast ontvingen alle 5 finalisten als blijk van erkenning een kunstwerk van Sanne Vaassen.

De Maastrichtse Mensenrechtenprijs is in het leven geroepen door voormalig Burgemeester Onno Hoes van Maastricht, op zijn afscheidsreceptie in juni 2015. Het doel van het thema van 2015 (‘iedereen heeft recht op onderwijs, Artikel 26 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) is dat scholieren en studenten uit het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs tijdens hun studietijd in Maastricht stilstaan bij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De prijsvraag helpt hen zich te verdiepen in het jaarthema, een eigen opvatting c.q. visie te ontwikkelen en die op 10 december (de Dag van de Mensenrechten) overtuigend te delen met medescholieren / -studenten door middel van een creatieve uiting. 

Meer informatie over de Maastrichtse Mensenrechtenprijs: http://maastrichtsemensenrechtenprijs.nl

AIMS 300

Lees ook

Meer nieuws