31 januari 2018
ITEM Nieuws

Samenwerking van start ter bevordering arbeidsbemiddeling over de grens

Op 31 januari jl. is een nieuwe samenwerking van start gegaan ter bevordering van arbeidsbemiddeling over de grens. Met de oprichting van de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn kunnen werkgevers en werkzoekenden in Nederlands en Belgisch Limburg bediend worden. De nieuwe SGA Euregio Maas-Rijn is een vervolg op de al twee jaar bestaande SGA Aken-Eurode. Er zal nauw worden samengewerkt met andere partijen die opereren op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit en dienstverlening. Door de huisvesting in het Maastricht International Centre staat de service namelijk in direct contact met partijen zoals het Grensinfopunt Maastricht, het Holland Expat Centre South en het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM van de Universiteit Maastricht.