15 januari 2018

Rubiconbeurzen voor vier UM-onderzoekers

UM-onderzoekers Valentina Carraro (FASoS), Bart Spronck (FHML), Els van der Ven (FHML) en Erik Vrij (MERLN) hebben van onderzoeksfinancier NWO een Rubiconbeurs gekregen. Deze beurs geeft veelbelovende startende wetenschappers de mogelijkheid internationale onderzoekservaring op te doen. In totaal ontvangen in deze toekenningsronde 21 wetenschappers een beurs. Valentina Carraro gaat met haar beurs gedurende 24 maanden onderzoek doen aan het Ludwig Boltzmann Institute of Human Rights in Oostenrijk, Bart Spronck aan het Department of Biomedical Engineering van Yale University in de VS, Els van der Ven aan de Mailman School of Public Health van Columbia University in de VS, en Erik Vrij aan het  Institute of Molecular Biotechnology of the Austrian Academy of Sciences (IMBA), Koo Lab, in Oostenrijk.