Provinciale Erepenning voor Prof.dr. Martin Paul
Namens gouverneur Johan Remkes heeft gedeputeerde Stephan Satijn op 11 oktober de Provinciale Erepenning uitgereikt aan scheidend UM-voorzitter Martin Paul vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling en internationalisering van het wetenschappelijk onderwijs in Limburg. "Martin Paul heeft zich een decennium lang op het hoogste internationale niveau ingezet voor de Universiteit Maastricht en daarmee voor heel Limburg. Ik ben hem namens de Limburgers buitengewoon erkentelijk voor zijn bijdragen aan de kennissamenleving. Deze Provinciale Erepenning komt hem als geen ander toe," aldus gedeputeerde Satijn.
Na ontvangst van de Erepenning werd Martin Paul uitgenodigd het Ereboek van de Provincie Limburg te tekenen.
De Provinciale Erepenning wordt toegekend aan personen die op enigerlei manier zeer uitnemende verdiensten verworven hebben voor de provincie Limburg en haar bevolking. In 1978 is de Provinciale Erepenning uitgereikt aan dr. Sjeng Tans en in 2002 aan dr. Karl Dittrich voor hun beider rol als Voorzitter van het College van Bestuur van de UM. Prof. dr. Wil Albeda ontving de Provinciale Erepenning in 1990 voor zijn belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk economisch onderwijs binnen de UM.
Afgelopen donderdag werd Martin Paul bij gelegenheid van zijn afscheid al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en mocht hij daarnaast de Tanspenning en de MUMC+ Award in ontvangst nemen.

Lees ook
-
Nederlandse Onderwijspremie voor UM-project Study Smart
Het interfacultaire onderwijsinnovatieproject Study Smart van Universiteit Maastricht (UM) is één van de drie winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie 2025. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het Comenius festival in Den Haag.
-
Maastricht University erkend als topinstelling in CEO Magazine’s 2025 Green MBA Rankings
Wij zijn er trots op te kunnen delen dat Maastricht University School of Business and Economics is erkend als een topinstelling in de CEO Magazine 2025 Green MBA Rankings.
-
Taalbeleid in het Europees hoger onderwijs
De toegenomen verengelsing van het hoger onderwijs staat in diverse Europese landen ter discussie. Hoe ziet een evenwichtig taalbeleid er uit dat recht doet aan zowel het steeds internationaler karakter van het hoger onderwijs als de taalgebonden culturele identiteit van een land? Tijdens een...