22 februari 2018

Peter Møllgaard benoemd tot decaan van UM School of Business and Economics

Peter Møllgaard (Denemarken, 1964), Professor of Industrial Organization aan de Copenhagen Business School (CBS), is benoemd als nieuwe decaan van de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Hij begint op 1 april voor een eerste benoemingstermijn van vijf jaar. Prof. dr. Møllgaard volgt prof. dr. Franz Palm op, die sinds september 2017 interimdecaan van SBE was.

Møllgaard startte in 1996 bij de Copenhagen Business School (CBS). Daar vervulde hij verschillende posities en werd hij in 2015 decaan Onderzoek. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onderzoek in het brede kader van economische en sociologische wetenschappen en menswetenschappen. Hij heeft daarnaast ervaring met het leggen van verbindingen met andere wetenschapsgebieden, zoals technologie, techniek en wiskunde. Volgens Møllgaard zorgt integratie van deze wetenschapsgebieden en de toepassing ervan op management en bedrijfsleven voor de “unieke positionering van CBS die breder is dan de aanpak van de oorspronkelijke Amerikaanse business schools die zich voornamelijk richten op de klassieke disciplines.”

Møllgaard kijkt uit naar de nieuwe uitdaging als decaan van SBE: “SBE heeft zich duidelijk op de kaart gezet als een innovatief en snelgroeiend kennisinstituut in het centrum van Europa, gespecialiseerd in het begrijpen en beïnvloeden van interacties tussen bedrijven, markten en samenleving. SBE heeft dit bereikt door Probleemgestuurd Onderwijs van analisten en topmensen uit het bedrijfsleven, door breed interdisciplinair onderzoek van internationaal aanzien, en door naar buiten gerichte activiteiten.”